El Barça va aconseguir la victòria contra el Getafe amb un plàcid 4-0 en un partit en què van saber trobar molt bé els espais a l’esquena de la defensa madrilenya durant els 90 minuts. Una de les tasques pendents de l’equip aquests últims mesos era el fons físic, ja que molts cops els jugadors arribaven a la segona part esgotats i sense forces per pressionar o córrer grans distàncies, tal com es va veure en el partit anterior contra el Nàpols.

La crítica de la condició física

Arran del partit de Champions, a Xavi Hernández li ha sorgit una altra crítica per la condició física dels jugadors en aquests partits d’alt nivell. Al ‘btvesports’, el periodista Toni Juanmartí ha explicat que és una crítica recurrent aquesta temporada tant des de la premsa com des de la directiva. També cal destacar que, des del club, s’està fent un procés de selecció per contractar un preparador físic perquè s’incorpori amb l’entrenador que arribi la temporada vinent. Aquest membre del cos tècnic substituiria Iván Torres, actual preparador físic del Barça.

Tot i això, a la roda de premsa posterior al partit del Nàpols, Xavi es va mostrar molest amb aquesta crítica i va defensar que l’equip està bé físicament. L’entrenador egarenc sostenia que els seus van dominar el partit, van pressionar i van tenir ocasions fins al final del partit.

Aportar físic amb fitxatges al mig del camp

Juanmartí també va dir que troba a faltar al Barça un perfil de migcampista que estigui a les dues àrees i que aporti físic al mig del camp. Un perfil que, segons explica, si no es té a la plantilla penalitza molt a la Champions. Els barcelonins ja van buscar un perfil similar fa uns anys amb els fitxatges de Paulinho i Arturo Vidal, fet que també s’ha intentat replicar aquesta temporada amb Oriol Romeu. Uns jugadors que no han acabat d’encaixar per carències en la sortida de pilota, però sí que han aportat aquest punt físic a la zona ampla. La posició que més sona per reforçar aquest estiu és el pivot, que encaixaria un perfil com el que demana Juanmartí.