Ceuta Barça Copa del Rei
@FCBarcelona

El Barça no ha hagut de patir per classificar-se per als quarts de final de la Copa del Rei. Els de Xavi Hernández han fet un partit molt correcte per superar el Ceuta per 0 a 5 amb molts jugadors poc habituals. Raphinha i Ansu Fati han aprofitat molt bé el partit per reivindicar-se i marcar un gol cadascun. Lewandowski, amb un doblet, i Kessie també han estat els golejadors el dia que ha debutat el jove del juvenil Ángel Alarcón.

El Barça, amb un onze inèdit

La disputa de la Supercopa d’Espanya, amb el desgast físic i l’entitat del rival (de la Primera RFEF), ha provocat que Xavi Hernández fes molts canvis a l’onze inicial. A la porteria ha donat una altra vegada oportunitat a Iñaki Peña. La defensa, de circumstància, amb els jugadors que no havien tingut gaires minuts durant l’últim tram de la temporada, amb Héctor Bellerín, Eric Garcia, Marcos Alonso i Jordi Alba. El mig del camp ha estat inèdit, amb Sergi Roberto, Kessie i Pablo Torre, i la davantera ha estat la zona més reconeguda: Raphinha, Robert Lewandowski i Ferran Torres (aquests dos últims estan sancionats per al proper partit de Lliga).

Raphinha desfà l’empat

El Ceuta ha aconseguit aguantar força bé durant bona part de la primera meitat. Tot i que l’equip barcelonista ha dominat, el conjunt local ha estat capaç de generar alguna ocasió amb un plantejament valent. Però el Barça és molt Barça i la qualitat individual marca les diferències. Raphinha, en el minut 40, ha fet una jugada de les seves, de fora a dins, i ha col·locat un xut des de fora de l’àrea que ha sorprès el porter local. El 0 a 1 ha donat certa tranquil·litat als jugadors entrenats per Xavi Hernández.

Sentència a la segona

La segona meitat ha començat amb un Barça molt més agressiu, coincidint amb l’entrada de Gavi per Pablo Torre, i de seguida ha sentenciat l’eliminatòria. En el minut 50, una errada defensiva l’ha aprofitada molt bé Kessie per servir cap a Lewandowski, que ha fet el 0 a 2.

Ansu Fati ha aprofitat l’oportunitat que li ha donat Xavi i, després de substituir Ferran Torres, ha fet el 0 a 3 en una altra jugada de la casa. El Ceuta ha llançat la tovallola i cada arribada posava en perill la porteria dels locals. Kessie també ha estat encertat en una altra oportunitat per fer el 0 a 4.

Debut d’Ángel Alarcón

Xavi també ha donat minuts a un jugador molt jove, Ángel Alarcón, en el minut 80, un extrem que apunta maneres i que ha aconseguit, de ben segur, el seu somni. Però qui ha tornat a marcar i a ser protagonista ha estat Robert Lewandowski, que ha marcat el 0 a 5 definitiu en el minut 90.