Barça Supercopa

El Barça ha hagut de patir de valent per jugar la final de la Supercopa d’Espanya a Mèrida. Les futbolistes de Jonatan Giráldez han eliminat el Reial Madrid a la semifinal després d’una pròrroga, tot i jugar amb 10 per l’expulsió d’Irene Paredes des del minut 58. Un gol de Mariona de penal en el minut 111 i un altre de Salma Paralluelo en el 120 han donat la classificació a les blaugrana. Claudia Pina havia avançat les blaugrana i Caroline Weir havia empatat de falta directa.

Claudia Pina obre el marcador

Les blaugrana han sortit molt intenses i han tancat el Madrid a la seva àrea. Han generat diverses ocasions, però Misa ha estat molt atenta per evitar el gol. Pina i Lucy Bronze han fet treballar de valent la portera blanca. La insistència i el domini de les de Jonatan Giráldez han tingut premi en el minut 23, quan Claudia Pina amb un xut potent i col·locat ha marcat l’1 a 0. A partir d’aquí, el Madrid ha intentat estirar-se una mica, però el Barça, molt ben col·locat, ha seguit tenint el control. De totes maneres, no ha aconseguit fer el segon abans del descans.

El Madrid empata i el Barça es queda amb 10

La segona part ha començat més igualada i el Madrid ha tingut la sort de transformar la primera ocasió que ha tingut. Caroline Weir de falta directa en el minut 54 ha fet l’1 a 1. I el partit se li ha seguit complicant al Barça, quan en el minut 58 Irene Paredes ha estat expulsada per doble targeta groga. Tot i jugar amb una futbolista menys, el Barça ha tingut el domini i ha estat superior a l’equip d’Alberto Toril. Les blaugrana s’han apropat a la porteria de Misa, però els ha faltat encertar en l’última passada per generar ocasions clares.

Pròrroga

Després dels 90 minuts i els tres d’afegit, la pròrroga ha continuat amb el mateix guió del partit, però amb un Madrid que ha canviat tàcticament. Alberto Toril ha posat una línia de tres centrals amb dues jugadores de banda ofensives per curar-se en salut en defensa i per també tenir més projecció en atac.

El cansament ha afectat els dos equips: el Barça per jugar amb una futbolista menys i el Madrid perquè ha hagut de córrer molts minuts darrere de la pilota. Les blanques han aguantat bé durant la primera part del temps extra i, fins i tot, han tingut ocasions per desfer l’empat.

Això sí, quan el Madrid creava més perill, Zvava ha comès penal sobre Lucy Bronze en el minut 110 de l’enfrontament. Mariona no ha fallat des dels onze metres i ha aconseguit el 2 a 1. El Madrid ho ha intentat, però no ha pogut fer un segon gol per arribar a la tanda de penals i, quan gairebé s’arribava al final de la pròrroga, Salma Paralluelo ha fet el 3 a 1 definitiu.