L'Olympique de Lió, el rival del Barça a la final de la Champions

L’Olympique de Lió és l’últim obstacle que ha de superar el Barça per proclamar-se campió de la Champions. Les franceses són un equip que fa por, ja que els últims anys han dominat àmpliament tant al seu país com a Europa.

L’Olympique domina a França

L’Olympique de Lió té uns números que espanten. Aquesta temporada ha guanyat la Lliga francesa sense perdre’n cap partit. Dels 22 que ha disputat n’ha guanyat 20 i els altres dos els ha empatat. Amb el títol d’aquest any les franceses han guanyat les últimes 13 Lligues de manera consecutiva. A la Copa de França l’Olympique també hi domina àmpliament. Ha guanyat la d’aquesta temporada davant el Lille i, de les últimes vuit copes, n’ha aixecat set. Va ser la temporada passada, la 2017-18, quan va perdre la final davant el París Saint-Germain. En definitiva, l’Olympique ha guanyat 15 dels últims 16 títols que ha disputat a França.

A Europa busca la seva sisena corona

A Europa, a la Lliga de Campions, les estadístiques també són per posar-se a tremolar. L’Olympique de Lió podria guanyar la seva quarta Champions consecutiva, la sisena de la seva història. En aquesta edició de la màxima competició europea no ha perdut cap partit. Els ha guanyat tots menys el partit tornada de la semifinals, que va empatar a 1 al camp del Chelsea.

Per tant, el Barça, que jugarà per primera vegada una final de la Lliga de Campions, ja sap que, al davant, hi tindrà un equip temible i que haurà de fer un partit gairebé perfecte si vol proclamar-se campió d’Europa.