Norberto Murara Neto s’ha convertit en nou jugador del Barça i substituirà Jasper Cillessen a la porteria blaugrana. El jugador, que arriba provinent del València, firma per a les pròximes quatre temporades. El club blaugrana pagarà al València 26 milions d’euros més 9 en variables. La clàusula de rescissió és de 200 milions d’euros.

Torí com a pas previ a Mestalla

Neto, de 29 anys, que havia defensat la samarreta valencianista les dues temporades anteriors, s’ha convertit en nou jugador del Barça. Durant l’estada a Mestalla, el porter brasiler ha estat el titular indiscutible per a Marcelino i fins i tot s’ha proclamat campió de Copa aquesta temporada 2018-19. Tenia contracte fins al 2021 i anteriorment havia format part de la plantilla de la Juventus, on va guanyar dues Lligues, dues copes italianes i una Supercopa.

Intercanvi de “cromos”

Tot i que es tracta de dues operacions independents, Barça i València han intercanviat els seus dos porters. Un canvi que tindrà com a cost aproximat per al Barça uns 30 milions d’euros, la mateixa quantitat que pagarà el València per Cillessen.

Quadrar comptes

El traspàs de Neto permetrà al club blanc-i-negre computar aquesta operació en l’exercici d’aquesta temporada, mentre que el FC Barcelona inclourà l’operació de Cillessen al pròxim curs comptable. D’aquesta forma, els dos clubs podran quadrar els balanços econòmics respectius.