El València s’ha proclamat campió de la Copa del Rei i deixa el Barça sense doblet. Una primera part molt efectiva dels valencians ha estat determinant per emportar-se el títol, onze anys després. L’equip de Valverde ha passat d’un possible triplet a quedar-se només amb la Lliga en unes setmanes fatídiques.

Un València molt efectiu noqueja el Barça

El València ha estat un autèntic punyal en la primera meitat. Quan només s’havien disputat quatre minuts de partit, Piqué ha hagut de treure sota pals una rematada de Rodrigo, després d’una errada defensiva de Lenglet. Després d’aquest primer avís, al minut 21 Gameiro ha retallat Jordi Alba i no ha perdonat, situant el 0 a 1 després d’una assistència de Gayà. Deu minuts més tard, ha estat Rodrigo l’encarregat de situar el 0 a 2 en una rematada a boca de canó en una badada defensiva blaugrana.  El Barça ha buscat la reacció però s’ha trobat amb un Jaume Domènech molt segur. El porter ha tret una mà espectacular a rematada de Messi i posteriorment ha aturat amb solvència un xut de Rakitic. Els valencianistes han marxat als vestidors amb un avantatge que ha acabat sent definitiva.

Reacció blaugrana insuficient

A la represa, Valverde ha buscat la reacció del seu equip introduint al terreny de joc Arturo Vidal i Malcom. Tot i així, l’únic que ha mostrat símptomes de reacció ha estat Messi. Ho ha intentat una i altra vegada, però sense sort. El València ha notat en el darrer tram de partit la lesió del seu capità, Parejo, fet que ha provocat que el Barça tingués més control de la pilota. Tot seguit, Piqué ha tingut a tocar el primer gol per als blaugrana, però el xut ha marxat fregant el pal. Dos minuts més tard, en un córner, Messi ha retallat distàncies després del refús de Jaume. Els darrers instants del matx han estat frenètics. Amb un Barça llançat a l’atac, encapçalat per Messi, el València s’ha tancat al darrere per evitar l’empat culer. Ja en el temps afegit, l’equip de Marcelino hauria pogut ampliar el marcador en dos contraatacs de Guedes. Finalment, l’un a dos no s’ha mogut i el Barça es queda sense la cinquena Copa del Rei consecutiva.