Cillessen fitxa pel València i deixa el Barça

Jasper Cillessen ja no és jugador del Barça i ha fitxat pel València. El jugador blaugrana, que havia demanat insistentment a la directiva que el deixés marxar per disposar de minuts, abandona la disciplina barcelonista després de tres temporades. D’aquesta manera, el jugador holandès veu com pot continuar gaudint del futbol amb opcions reals de jugar perquè a Barcelona no ho podia fer perquè Ter Stegen és el porter titular indiscutible.

Cillessen, una bona inversió

Cillessen va arribar al Barça l’estiu del 2016, quan va ser presentat com a substitut de Claudio Bravo, que va marxar al Manchester City. L’holandès va arribar al Camp Nou provinent de l’Ajax en plena maduresa esportiva, amb 27 anys, i va costar uns 15 milions d’euros. El Manchester City va pagar uns 20 milions d’euros per Bravo, la qual cosa va deixar un benefici d’uns cinc milions al club blaugrana. El València en pagarà ara 35 milions. Aquesta operació es fa de forma independent al fitxatge de Neto, porter titular del València, tot i que és com si fos un intercanvi de “cromos” entre el club txe i l’entitat blaugrana.

El porter de la Copa

competició temporada 2016-2017 temporada 2017-2018 temporada 2018-2019 total
Lliga 1 1 3 5
Champions 1 1 1 3
Copa del Rei 8 9 7 24
total 10 11 11 32

Jasper Cillessen només ha disputat 32 partits en tres anys al conjunt barcelonista i l’aparició del jugador de Nimega ha estat absolutament testimonial a la Lliga i a la Champions, competicions en les quals només ha jugat cinc i tres partits respectivament durant les tres temporades. En canvi, ha estat el porter de la Copa del Rei. En total, ha jugat 24 partits en aquesta competició. Cillessen ha estat protagonista en dos dels títols de Copa, tot i que el 2019 va caure precisament contra el València, que es va proclamar campió de la Copa del Rei.

Benvinguda original

El València ha donat la benvinguda al porter Jasper Cillessen d’una forma molt original mitjançant les xarxes social i abans que l’acord entre les dues parts fos oficial.