Domingo Catoira, director esportiu del RCD Espanyol, ha enviat un missatge contundent al davanter blanc-i-blau Raúl de Tomás des de l’escenari del partit entre el Brighton i el conjunt espanyolista. Catoira ha deixat clar que RDT ha de recuperar de nou el to físic de les dues temporades anteriors i tornar a estar al màxim nivell per assolir el ritme de la primera plantilla del nou projecte de Diego Martínez. També ha confirmat que de moment no els ha arribat cap oferta de compra per al jugador madrileny.

Domingo Catoira: “Raúl de Tomás ha de recuperar el seu estat de forma òptim”

Domingo Catoira ha trencat el silenci sobre la situació actual de Raúl de Tomás al club blanc-i-blau. El director esportiu de l’Espanyol ha admès que hi ha hagut “una gran sinergia” entre RDT, equip i afició les últimes dues temporades, però també ha advertit que el davanter ha de treballar per “recuperar l’estat de forma adequat per reintegrar-se al 100 % al ritme de la primera plantilla de l’Espanyol”. L’exigència del nou tècnic, Diego Martínez, i del mateix club són condicions innegociables per tal d’aconseguir un “creixement col·lectiu”.

A més, Catoira ha insistit que el club no té cap oferta sobre la taula per al jugador: “La realitat és que no hi ha cap oferta en ferm per Raúl de Tomás. Per tant, el jugador és patrimoni del club.”

El capítol renovacions requereix un espai d’espera i reflexió

Domingo Catoira no ha defugit cap tema candent i també ha parlat sobre les renovacions pendents, com la de Sergi Darder, que és la que més preocupa al club. Catoira ha comentat que les “renovacions estan obertes perquè arribin a bon port, però hi ha un ‘timing’, un espai d’espera i reflexió” per abordar-les. Des del club, ha continuat Catoira, s’està fent “un gran esforç”, ja que aquests jugadors són part del creixement comú. El director esportiu ha afegit que l‘Espanyol vol tenir els millors jugadors, i que necessitem aquest temps prudent per “poder-nos entendre, i estem molt confiats a tirar endavant aquest projecte”.

Domingo Catoira, satisfet amb la pretemporada de l’Espanyol

Domingo Catoira s’ha mostrat satisfet amb el rendiment del primer equip de l’Espanyol aquesta pretemporada, amb el “caràcter i la mentalitat dels jugadors nous, que han facilitat la integració al grup, i l’empenta dels joves del planter, de qui ha dit que “ens fan sentir orgullosos”, i que tenen un present molt bo, però també que garanteixen un futur també molt positiu. Sobre la planificació dels fitxatges nous, ha dit que “el mercat és lent” i que els hauria agradat tenir més jugadors signats a aquestes altures, però s’ha reafirmat que aquesta és la “línia a seguir, tenim paciència i no variarem ni una mica la nostra actuació per poder tenir el millor equip el dia 12 d’agost”.