Braithwaite celebra un gol

Martin Braitwhaite ha arribat a l’Espanyol per marcar la diferència. El davanter danès ha jugat de titular i, després d’una primera part discreta, ha aprofitat una gran assistència de Darder per fer l’únic gol del partit a les acaballes de l’enfrontament. El gol del triomf dona la primera victòria de la temporada a l’equip de Diego Martínez.

Atac i gol de l’Athletic a la primera part

L’Athletic ha sortit més intens i ha sotmès l’Espanyol a un atac constant. Els blanc-i-blaus s’han defensat com han pogut i, fins i tot, han tingut alguna ocasió aïllada, com un xut de Joselu a passada de Darder que ha sortit fora.

Els bascos han entrat com bales per les bandes i els germans Williams han creat perill des del centre. Tot i això, un segur Álvaro Fernández sota els pals ha evitat que s’obrís el marcador.

L’ocasió més clara ha estat al temps de descompte. Un xut de Berenguer en una sacada en curt d’una falta s’ha estavellat al travesser i, tot just després, l’àrbitre ha xiulat el final. L’Espanyol ha sortit viu els 45 primers minuts.

L’Espanyol recupera el control de la pilota

A la represa, Diego Martínez ha fet entrar Keidi Bare per Edu Exposito, per intentar tenir més control del mig del camp i sembla que li ha funcionat. Els blanc-i-blaus han recuperat més pilotes i han arribat amb certa perillositat a la portaria local. L’estratègia li ha durat poc a Martínez, ja que al minut 60 Bare ha hagut de ser substituït per molèsties físiques.

El partit ha entrat en una fase de màxima igualtat. Fins i tot els blanc-i-blau han tingut el control de la pilota durant molts minuts, però no han creat gaire perill ja que els xuts de Joselu no han estat gaire encertats.

Ha estat al minut 83 quan ha canviat tot, i una magnífica assistència de Darder ha deixat Braithwaite amb dos defenses bascos. Els dos han acabat xocant i deixant la pilota franca al danès, que ha resolt magníficament fent el 0 a 1. El dia del debut ha fet gol el davanter contra un equip que no n’havia rebut cap.

L’Espanyol s’ha defensat amb l’ànima fins a l’últim sospir de partit i ha aconseguit la primera victòria de la temporada, tres punts d’or per trencar la mala ratxa i agafar aire a la Lliga.