En el complex municipal Sagnier del Prat de Llobregat, el Muntanyesa ha perdut la final de la Copa Catalunya amateur, davant la UE Rapitenca, per 0 a 1. Els de Nou Barris hi arribaven després d’haver eliminat el Mollerussa a les semifinals. A més, a la grada, la major part dels aficionats eren de la Monta, que havien vingut per ajudar-los a aconseguir la victòria en un escenari idíl·lic per als homes de Raúl Paje.

La Rapitenca colpeja primer

No obstant això, tot i que en els dos primers minuts del partit la Monta ja ha fet una declaració d’intencions amb un futbol molt vertical i intens, sense especular amb la possessió, l’equip barceloní s’ha trobat amb un gol al minut tres després d’una sèrie de despropòsits de la defensa.

Omar, l’atacant de la Rapitenca, ha aprofitat una mala cessió del defensa Moyano al seu porter, ha pogut interceptar la pilota a l’àrea, i degut a una mala sortida d’Eric Mourin, amb un retall ha pogut marcar amb un xut creuat de cama esquerra.

Amb el 0 a 1 al marcador, els homes de Raúl Paje volien redimir-se al més ràpid possible de l’error comès anteriorment, però el nerviosisme i la precipitació dels jugadors han donat peu a moltes imprecisions a les seves passades durant la primera part.

Però la Monta ho ha seguit intentant i, al minut 17, el capità Velillas ha estat a punt de marcar el gol de l’empat, amb un xut que se li ha quedat una mica fluix per superar Sebas.

El CE Muntanyesa no pot superar l’entramat defensiu

El mur defensiu de la Rapitenca era una prova de foc per als jugadors de Nou Barris, que només amb el talent individual dels jugadors podien trobar una esquerda per trencar la línia defensiva dels visitants.

Amb tot l’equip bolcat en defensa, la Rapitenca trobava les poques ocasions que tenia en jugades al contraatac, i al minut 35, Omar, el golejador, ha tingut una altra ocasió per posar el segon gol per al seu equip, però ha sortit fregant el pal per uns centímetres.

Pocs minuts després, al minut 37, el Muntanyesa ha volgut contrarestar la jugada anterior, i Nico ha aprofitat una centrada i ha rematat de cap sense trobar porteria.

Abans del descans, Velillas ha tingut una última ocasió, amb un remat de cap molt tímid, en un partit on tot i que les ocasions provenien del costat local, la sensació era d’absolut control per part de la Rapitenca amb el seu entramat defensiu i les sortides al contraatac.

45 minuts més sense trobar porteria

A la segona part, la defensa de la Rapitenca seguia igual de contundent i les arribades del Muntanyesa eren molt tímides.

Al minut 69, Omar ha aprofitat un altre contraatac, i amb una passada Edgar ha estat a punt de trobar porteria. Al minut 73, la Monta gairebé posa l’1 a 1 al marcador, després d’una errada del porter Sebas, a qui se li ha escapat de les mans una aturada aparentment senzilla, i que quasi marca Alhaji.

Una altra ocasió s’ha produït al minut 83. Pedro ha realitzat una rematada forta dins de l’àrea que no ha pogut rematar bé i ha anat fora després d’una mala sortida del porter de la Rapitenca.

Cansament de tots els jugadors

El cansament es notava al terreny de joc, i la Rapitenca aguantava sense grans esforços el resultat. Els intents de la Monta per igualar el marcador quedaven sempre anul·lats.

Finalment, al descompte, els homes de Raúl Paje han tingut l’última ocasió a la desesperada, amb un remat de cap, que se n’ha anat per damunt l’escaire.

Amb aquesta derrota, el Muntanyesa s’ha de refer al més aviat possible i pensar ja en la primera jornada de la Tercera Federació, la setmana que ve contra el Girona B.