El portaveu de la plataforma ‘Més que una Moció’, Marc Duch, ha criticat durament la data de les eleccions a la presidència del Barça que, a falta d’anunci oficial, se celebraran el 24 de gener. Duch no només ha lamentat “una data tardana”, sinó el fet que la Comissió Gestora, presidida per Carles Tusquets, encara no hagi fet oficial l’anunci de les eleccions. “Quan Tusquets va constituir la Gestora i no va convocar eleccions aquell mateix dia o l’endemà, ja vam veure que la cosa no anava bé”, ha explicat el portaveu.

“As soon as possible?”

El 29 d’octubre Carles Tusquets va afirmar en roda de premsa que el seu principal objectiu seria “convocar eleccions ‘as soon as possible’ (al més aviat possible). Finalment, però, les eleccions arribaran en la data límit que marquen els estatuts del club. Sobre aquest fet, Marc Duch ha dit que “no ens sorprèn si coneixes el personatge i les dinàmiques dels últims anys al Barça. La mentida és la norma general, diuen el que la gent vol sentir i després fan el que volen”. Marc Duch ha dit que la Comissió Gestora està actuant amb “servilisme cap a l’anterior Junta Directiva i no cap al benefici dels socis del Barça” i s’ha referit a Carles Tusquets com “el braç executor o l’extensió de tot allò fins on no va poder arribar Bartomeu”. Duch ha sentenciat que “sembla obvi que allargar tres mesos una Comissió Gestora no és el millor pel Barça, i menys quan hi ha un període de fitxatges pel mig, una rebaixa salarial…”.

La Comissió Gestora més longeva de la història

L’actual Comissió Gestora blaugrana serà la que més temps ha dirigit el club tenint en compte que les eleccions seran el 24 de gener. Si res no canvia, estarà al capdavant del Barça durant 88 dies. Mai una Comissió Gestora havia dirigit més de 40 dies l’entitat blaugrana.

El format de les eleccions

Sobre el format de les eleccions, el portaveu dels impulsors de la moció de censura que va provocar la dimissió de Josep Maria Bartomeu, Marc Duch ha explicat que l’escenari ideal el marcarà la situació sanitària i que “com més punts de votació hi hagin per tot el territori, millor.”