Carles Tusquets

La dimissió en bloc de Josep Maria Bartomeu i la seva Junta Directiva ha propiciat que l’entitat blaugrana quedi a mans de la Comissió Gestora, tal com marquen els estatuts del club. Al capdavant d’aquesta gestora estarà Carles Tusquets, el fins ara directiu encarregat de la Comissió Econòmica del Barça. Aquesta haurà d’exercir les funcions de govern que li corresponen a una junta directiva, però amb limitacions.

Funció principal: convocar eleccions

A partir d’aquest moment, la Comissió Gestora tindrà la responsabilitat de convocar el procés d’eleccions. Per fer-ho, tindrà un marge de tres mesos. Abans d’aquest període, la gestora haurà d’haver convocat la data de les eleccions, que serà abans del que estava previst (20 i 21 de març). Aquesta comissió haurà d’estar formada per un nombre de membres no inferior al 50 % del total de membres de l’exdirectiva blaugrana. La Junta Directiva del Barça, en el moment de presentar la dimissió, estava formada per 14 directius, per tant, aquesta Comissió Gestora haurà de tenir un total de set membres.

Aquest dimecres al matí, Carles Tusquets i Joan Manuel Trayter, del síndic dels socis, han aixecat una acta de nomenament dels membres de la Comissió Gestora:

  • Carles Tusquets Trias de Bes, president
  • Joan Ramon Ramos i Raich, vicepresident
  • Joan Lluís Garcia Jobal, tresorer
  • Josep Maria Mir Padulles, secretari
  • Miquel Lladó Casadevall, vocal
  • Josep Maria Xercavins Lluch, vocal
  • Àlex Tintoré i Espuny, vocal
  • Sònia Cano i Fernández, vocal

Qui és Carles Tusquets?

Carles Tusquets serà el nou president en funcions del FC Barcelona. Fins ara era el directiu encarregat de la comissió econòmica del club blaugrana. Tusquets tindrà diverses funcions al Barça. La primera serà la de designar la resta d’integrants directius. La segona, i no menys important, serà la de convocar la data de les eleccions abans de tres mesos.

El nou president en funcions blaugrana va entrar al club amb 27 anys com a tresorer. Va ser el directiu més jove de la junta directiva de Josep Lluís Nuñez. De fet, va ser l’encarregat de quadrar els comptes pel fitxatge de Diego Maradona. Lluny del focus mediàtic del Barça, Carles Tusquets també és un conegut empresari i financer. És president de l’Associació Europea d’Assessoria i Planificació Financera (EFPA) i també presideix el Banco Mediolanum. Finalment, Tusquets és membre del comitè consultiu de la Comissió Nacional del Mercat de Valors.