“La nostra intenció, ara com ara, és que el 25 octubre es dugui a terme la marató de Barcelona”.
Amb aquesta contundència s’expressa Cristian Llorens, director de la prova barcelonina, que afegeix, això sí, la prudència per la variabilitat dels esdeveniments després de l’ajornament del mes de març. L’organització de la marató de Barcelona, juntament amb l’Ajuntament de la ciutat, treballa amb molts supòsits, però amb la certesa que, tal com estem ara, el que cal és prendre les mesures adequades per dur a terme la prova.
Sortida i arribada, punts calents
“Caldrà adoptar les mesures de distància social i higiene per dur a terme una marató de manera segura i ordenada”
, destaca Cristian Llorens. Evidentment, un dels punts més conflictius és l’aglomeració de la gent a la sortida i l’arribada. “Una solució és espaiar amb sortides limitades, però n’hi ha d’altres. D’opcions en tenim moltes, però hem de mirar quina adoptarem al final”, conclou el director de la marató. El que l’organització no vol tocar de totes totes, però, és el recorregut. El mateix que va permetre el 2019 batre els rècords de la prova barcelonina, tant en categoria masculina com femenina.
El “mirall” de la marató de Barcelona
Maratons multitudinàries com les de Nova York o Berlín s’han suspès i d’altres han canviat de data més d’una vegada, com la de París. Cada cursa és un món i les circumstàncies, diferents. Per això la de Barcelona vol emmirallar-se en alguna altra com la d’Hamburg, que es farà el 13 de setembre amb unes xifres de participació molt semblants. “Dels 17.000 corredors, uns 6.000 s’han passat al 2021. Ara mateix tenim uns 11.000 inscrits i hi ha gent que s’hi apunta, tot i que no crec que les xifres variïn gaire”. Això afavoreix la planificació de saber aproximadament el nombre final de participants.