Paula Badosa ha passat un 2020 estrany, com tothom, i afronta el que queda de temporada amb il·lusió i ganes, però mirant de reüll el 2021. La tornada de la competició del tenis professional mundial està prevista per al mes d’agost. El calendari està força atapeït de proves, però serà força estrany perquè barrejarà pista ràpida i terra batuda en poc temps, amb l’US Open i el Roland Garros separats per només quinze dies.

La “normalitat” de la depressió

La tenista sempre ha estat considerada com una promesa amb opcions molt altes. Amb 17 anys va guanyar Roland Garros en categoria júnior i als 19 es va proclamar campiona d’Espanya. Les comparacions amb altres figures del tenis femení la van portar a tenir un quadre de depressió i ansietat que la van deixar tocada durant uns mesos. Després de superar-ho va decidir fer-ho públic per conscienciar la gent, donat el seu perfil públic. Paula Badosa va decidir donar-lo a conèixer per “normalitzar-ho”.

Paula Badosa Open Austràlia 2020

Paula Badosa i el confinament

Badosa va començar el 2020 oferint una molt bona imatge a l’Open d’Austràlia. Després de superar Johanna Larson en primera ronda, va caure en la segona a la pista central, al Rod Laver Arena, davant la número 7 del torneig, Petra Kvitová. Però al mes de març el tenis mundial es va interrompre. A la tenista de Begur la va agafar a Indian Wells i després va arribar el confinament a casa. Badosa s’hi va adaptar bé, amb tranquil·litat, i va aprofitar per fer-se una operació al nas que feia temps que tenia pendent.

La tornada i l’objectiu del 2021

La tornada per a Paula Badosa ha estat molt suau, tot pendent de la tornada de la competició WTA, prevista per al 3 d’agost a Palerm. Badosa, número 94 del món a hores d’ara, no vol pensar gaire més enllà d’anar millorant en un 2020 molt estrany. I el que sí que vol és pensar en el 2021, any que espera que sigui el seu de manera definitiva.