La llegenda de l'Europa Manuel Cros ja té carrer
@CEEuropa

El passatge que hi ha al lateral del Nou Sardenya ja llueix el nom de la llegenda europeista Manuel Cros. La proposta va arribar de mans d’un dels socis de l’Europa, Josep Beltri, i ara ja és una realitat.

Qui era Manuel Cros?

Manuel Cros va ser un dels jugadors del Club Esportiu Europa més emblemàtics de tots els temps, un ídol del barri i la ciutat de Barcelona i un dels esportistes més reconeguts del futbol català dels anys 20. Tant és així que fins i tot les barberies de l’època es feien ressò del tall de cabells del jugador, conegut com a estil Cros.

El 1922 l’Europa va fitxar el jugador a la recerca del gol en una mala ratxa per als graciencs. Manuel Cros va jugar un total de nou temporades, és a dir, 157 partits, en què va marcar un total de 114 gols, i es va convertir així en el màxim golejador de la història del club. A més, va formar part de l’equip campió de Catalunya i subcampió de la Copa del Rei.

Primer espai dedicat a un jugador escapulat

El CE Europa disposa per primera vegada d’un carrer dedicat a un jugador de la seva història. A més, aquest dijous s’ha pogut veure per primer cop la inscripció de la placa, amb el nom del jugador, la data de naixement i la de mort i el càrrec professional.

La proposta del Nomenclàtor de Barcelona va ser aprovada el 17 de desembre i ara ja és una realitat. La inauguració oficial del passatge serà aquest diumenge, 26 de març, a les 11 del matí, entre els carrers de Pau Alsina i Sardenya. Tot això, en un acte presentat pel Club Esportiu Europa una hora abans del partit del primer equip davant el Badalona a l’estadi Nou Sardenya.