Luuk de Jong és un home de rècords. El darrer que ha establert és una marca que difícilment hi haurà cap futbolista que pugui batre-la. L’holandès només ha jugat 19 minuts en els darrers quatre partits de Lliga en què Xavi l’ha fet sortir des de la banqueta. En aquest breu espai de temps l’holandès ha marcat tres gols, un cada sis minuts i escaig.

Fa gols i dona punts

Luuk de Jong no és titular des del dia 23 de gener, quan el Barça va guanyar per 0 a 1 l’Alabès amb gol del seu compatriota Frenkie de Jong. Luuk és una solució d’urgència per a Xavi Hernández, que, quan té problemes, mira la banqueta i veu el llargarut futbolista holandès. Quan Xavi el fa jugar, Luuk respon. Atenció a les estadístiques en els darrers partits:

• RCD Espanyol – FC Barcelona: entra al minut 89 i fa el gol de l’empat a 2 definitiu
  • València CF – FC Barcelona: entra als 82 minuts i no marca. El Barça va guanyar per 1-4
  • FC Barcelona – Ath. Club Bilbao: entra als 86 minuts i fa el 3 a 0. El matx va acabar 4-0
  • Llevant UD – FC Barcelona: Xavi el fa entrar als 84 minuts i va marcar el tercer gol blaugrana, 2-3

Ha canviat els xiulets per ovacions de l’afició culer

Quan Luuk de Jong va arribar cedit pel Sevilla el darrer dia del mercat de l’estiu passat, era conscient que tenia un estil de joc i unes característiques molt diferents de l’anomenat ADN Barça. Luuk va acceptar el repte i ha va haver de sentir improperis i faltes de respecte continus durant els primers mesos de blaugrana. Diverses vegades va ser xiulat pel seu públic quan es deia el seu nom per la megafonia. Però la feina del número 17 sempre ha estat la mateixa i la seva constància li ha donat resultats. Ara, quan trepitja l’herba del Camp Nou, la gent crida: “Luuk, Luuk, Luuk”. De Jong ha marcat sis gols a la Lliga i un a la Supercopa d’Espanya contra el R. Madrid amb una mitjana d’un gol cada 120 minuts.