El Barça i l’Espanyol han empatat a 2 en un derbi frenètic que ha tingut de tot. Gols matiners, el de Pedri; una remuntada periquita gràcies a les dianes de Darder i RDT; la tensió amb les expulsions de Melamed i Piqué, i un gol en l’afegit de Luuk de Jong, que ha deixat l‘empat a 2 definitiu a l’RCDE Stadium.

Igualtat al marcador, però domini del Barça

La primera part del derbi entre el RCD Espanyol i el Barça ha acabat amb empat. Els futbolistes de Xavi Hernández han tingut el millor inici possible de partit. Al minut 1 de matx, una bona triangulació blaugrana ha acabat amb una centrada de Jordi Alba que Pedri ha rematat al fons de la xarxa. El Barça hauria pogut eixamplar el marcador en diverses ocasions, tant amb arribades d’Adama com de Ferran Torres. Quan més bé estava el Barça ha arribat l’empat de l’Espanyol. Raúl de Tomás ha baixat una pilota impossible per deixar-la de cara a Darder, que, amb un xut enroscat al pal llarg, ha situat l’empat a 1. Era el minut 39 i amb aquest empat s’ha arribat al descans.

Segona meitat frenètica

La segona meitat ha començat amb un gol anul·lat al Barça. Gavi ha caçat una bola solta a l’interior de l’àrea, i ha superat Diego López amb una subtil vaselina. El VAR, però, ha invalidat el gol per un fora de joc de Frenkie de Jong. Raúl de Tomás s’ha tret l’espina clavada del duel del Camp Nou. RDT ha aprofitat una badada d’Eric Garcia en trencar el fora de joc per aprofitar una bona passada a l’espai de Darder, amo i senyor del joc blanc-i-blau, i superar Ter Stegen. L’RCDE Stadium ha embogit amb el gol del seu màxim anotador, que els situava al davant contra el Barça. Dembélé ha tornat a jugar un partit amb el Barça després de quedar apartat de les convocatòries per no renovar contracte al mercat d’hivern. L’últim partit del francès va ser a principis de gener, a la Supercopa davant el Madrid. Al temps afegit, Piqué i Melamed han estat expulsats per enganxar-se en una picabaralla mentre el joc era en marxa. Els sis minuts d’afegit han acabat amb bogeria per al Barça. Una centrada potent d’Adama ha acabat amb una rematada inapel·lable de Luuk de Jong. El derbi ha estat un partidàs i Espanyol i Barça acaben repartint-se els punts.

22:50

Piqué i Melamed, expulsats

La tensió ha aparegut al derbi en l’afegit. Piqué i Melamed s’han enganxat en una acció i l’àrbitre els ha expulsat a tots dos.

22:39

El Barça busca l’empat

El Barça busca l’empat quan falten 10 minuts per a la fi del derbi. Dembélé ha entrat al terreny de joc i ha tornat a disputar minuts amb el Barça després de ser apartat de les convocatòries de l’equip per no renovar.

22:25

Raúl de Tomás culmina la remuntada

Raúl de Tomás s’ha tret l’espina clavada del duel del Camp Nou. RDT ha aprofitat una badada d’Eric Garcia al trencar el fora de joc per aprofitar una bona passada a l’espai i superar Ter Stegen. L’RCDE Stadium ha embogit amb el gol del seu màxim golejador que els situava per davant contra el Barça.

22:20

Canvis als dos equips

Morlanes ha entrat per Keidi Bare i Vilhena ha deixat el terreny de joc per Melamed. Al Barça, Aubameyang ha ocupat el lloc de De Jong.

22:14

El VAR anul·la un gol de Gavi

Gavi ha situat l’1 a 2 pel Barça, però el VAR ha invalidat l’acció per fora de joc de Frenkie de Jong

22:05

Eric Garcia entra al terreny de joc

Ronald Araújo ha deixat el terreny de joc al descans per unes molèsties al soli de la cama esquerra. Eric Garcia ha ocupat el seu lloc a la gespa.

21:48

Descans: empat a un

El Barça s’ha avançat amb un gol de Pedri molt aviat (minut 2) i ha tingut opcions per ampliar el marcador. L’Espanyol, de la seva banda, ho ha intentat sense profunditat, però ha aconseguit empatar amb un gran gol de Sergi Darder en el minut 38.

21:41

Gol de Sergi Darder (1-1)

Sergi Darder ha fet un xut des de fora de l’àrea que Pedri pot haver desviat lleugerament, però ha estat un golàs per empatar el partit en el minut 39. Aquest és el segon gol de Darder aquesta temporada.

21:38

Doble ocasió del Barça

Minut 37. El Barça ha tingut el segon gol. Primer Adama Traoré ha fet una rematada molt forta que Diego López ha desviat amb el pit. La jugada ha continuat i Ferran Torres ha fet una rematada de cap que ha marxat per sobre del travesser.

21:33

L’Espanyol ho intenta sense encert

Els homes de Vicente Moreno ho intenten, però sense gaire profunditat. De fet, encara no han pogut xuta a la porteria defensada per Ter Stegen.

21:25

Targeta groga per a Keidi Bare

El jugador albanès de l’Espanyol Keidi Bare ha rebut una targeta groga per una entrada dura sobre Ronald Araújo, que s’ha incorporat a l’atac.

21:03

Pedri avança el Barça al minut dos de partit

Inici fulgurant del Barça, que ha marcat el primer gol al minut dos de l’enfrontament. Pedri ha aprofitat una passada en profunditat de Jordi Alba per tal de fer el 0 a 1.

20:58

Tot a punt per començar el derbi

L’Espanyol-Barça ja està a punt de començar. Els jugadors han sortit al camp i tot està llest. El derbi promet moltes emocions. Seguirem informant del partit i tindreu el resum de l’enfrontament en aquest mateix lloc web i als serveis informatius de betevé.

20:32

Els equips surten a escalfar

El Barça i l’Espanyol han sortit a fer els primers exercicis d’escalfament previs al partit que ha de començar a les 21 hores a l’RCDE Stadium.

20:12

L’ordenació tàctica de l’Espanyol de Vicente Moreno

alineació RCD Espanyol derbi

19:51

Alineacions del RCD Espanyol

Ja tenim l’11 titular confirmat per Vicente Moreno. És un 4-2-3-1:

Diego López a la porteria; Aleix Vidal, Sergi Gómez, Cabrero i Pedrosa en defensa; Keidi Bare, Yangel Herrera, Sergi Darger, Puado i Vilhena al mig del camp i Raúl de Tomás en punta.

19:48

L’alineació del Barça, jugador per jugador

alineacio barca derbi

19:45

Xavi Hernández ja té 11 inicial per al derbi

L’alineació del FC Barcelona ja és oficial i amb pocs canvis. Esquema de 4-3-3:

Ter Stegen a la porteria; Dest, Piqué, Araujo i Jordi Alba en defensa; Busquets, Pedri, Frenkie de Jong al mig del camp i Adama, Ferran Torres i Gavi en atac.

19:32

Els jugadors de l’Espanyol ja són a l’estadi

Els aficionats de l’Espanyol han rebut l’autocar de la plantilla enmig d’una gran ovació i amb bengales. Els seguidors periquitos han volgut esperonar l’equip abans del derbi.

19:25

Arriba l’autocar del FC Barcelona

El Barça ha estat rebut a l’RCDE Stadium enmig d’un escridassada important sense cap conseqüència física per a la delegació barcelonista.

18:57

Centenars d’aficionats de l’Espanyol esperen l’arribada de l’equip

Als voltants de l’estadi de l’Espanyol s’agrupen centenars de seguidors esperant l’arribada dels jugadors blanc-i-blaus.

17:31

El Wordle del derbi: Quina paraula s’amaga a la prèvia de l’Espanyol-Barça?

El derbi entre Espanyol i Barça arriba amb molts atractius i per fer més curta l’espera et proposem un Wordle molt futbolístic. Una paraula secreta que té relació directa amb el duel entre blanc-i-blaus i blaugrana.

17:12

Joan Laporta, optimista

El president del FC Barcelona Joan Laporta sempre s’ha mostrat molt optimista i en la prèvia del derbi entre l’Espanyol i el Barça ha mostrat el seu costat més positiu. Poc abans d’entrar al dinar de directives, Laporta ha sentenciat: “Amb l’empat del Madrid sí que hi ha Lliga.

16:16

Possible alineació del Barça al derbi

Xavi haurà de fer un canvi respecte al duel davant l’Atlètic de Madrid. La sanció de Dani Alves obligarà al tècnic de Terrassa a buscar una alternativa al lateral dret. La possible alineació blaugrana és: Ter Stegen, Dest, Araujo, Piqué, Jordi Alba. El mig del camp format per Busquets, Pedri i De Jong. I l’opció més factible al davant és repetir la fórmula de la setmana passada amb Adama, Ferran Torres i Gavi.

16:05

Possible alineació de l’Espanyol al derbi

Vicente Moreno disposa de diverses alternatives per enfrontar-se al Barça aquesta nit. Un dels onzes probables és: Diego López,  Aleix Vidal, Sergi Gómez, Cabrera, Pedrosa, Morlanes, Bare, Darder. Al davant, els blanc-i-blaus podrien jugart amb Vilhena, Puado i Raúl de Tomás. Una alternativa podria ser l’entrada d’Herrera en el lloc de Morlanes.

14:57

El tuit de l’Espanyol per tancar la polèmica de l’himne dels Segadors

La polèmica generada sobre si havia de sonar o no l’himne dels segadors a la prèvia del derbi a l’RCDE Stadium ha enrarit la prèvia de l’Espanyol-Barça des del vessant més extraesportiu. L’Espanyol, des del seu compte de Twitter oficial, ha volgut tancar la polèmica amb un tuit que fa referència a l’hime dels blanc-i-blaus.

13:40

La broma de Xavi Hernández sobre l’àrbitre del derbi Espanyol-Barça

L’entrenador del FC Barcelona Xavi Hernández ha parlat en la prèvia del derbi contra l’Espanyol sobre l’arbitratge. El tècnic ha volgut desitjar-li sort al jutge del partit amb qui comparteix cognom, Alejandro Hernández Hernández i ha fet una broma respecte l’àrbitre de l’enfrontament.

12:51

Llista de convocats del FC Barcelona

Eric Garcia és la gran novetat de la convocatòria de Xavi Hernández per al partit contra l’Espanyol. També hi han entrat Ferran Jutglà i Ez Abde, que van jugar ahir amb el Barça B. El filial blaugrana va empatar a un contra el Linares a l’Estadi Johan Cruyff.

12:36

Els sis jugadors del derbi que han vestit la samarreta del Barça i l’Espanyol

En les plantilles actuals de pericos i culers, hi ha jugadors que han passat per totes dues entitats. De l’Espanyol en trobem quatre i per part del Barça només són dos.

12:03

15 anys de l’última victòria de l’Espanyol

L’última victòria dels blanc-i-blaus contra el Barça jugant davant la seva afició data de la temporada 2006-07. Els periquitos es van imposar per 3 a 1 a l’Estadi Olímpic Lluís Companys

11:22

Pintades ofensives a l’RCDE Stadium

L’RCDE Stadium ha aparegut aquest matí amb unes pintades ofensives contra l’Espanyol en algunes de les portes de l’estadi.

10:42

El més destacat de la compareixença de Xavi

Xavi Hernández, entrenador del FC Barcelona, va explicar en roda de premsa que es troba satisfet de la feina que està fent la seva plantilla. Ara bé, el tècnic de Terrassa té una cosa molt clara: “Ens hem de consolidar”. Aquesta és la consigna d’una plantilla que encara té recorregut. Descobreix el més destacat del que va dir l’entrenador blaugrana.

10:31

La prèvia del derbi, segons Vicente Moreno

L’entrenador de l’Espanyol, Vicente Moreno, va parlar ahir en roda de premsa prèvia al derbi d’aquesta nit. El tècnic blanc-i-blau és conscient que l’equip està vivint una situació compromesa, amb només un punt dels últims 12 possibles. Per aquest motiu afronta el derbi amb optimisme i creu queguanyar el derbi seria un bon antídot per a tot.

10:00

Comencem la prèvia del derbi

Bon dia. Quan falten 11 hores per començar el derbi entre l’Espanyol i el FC Barcelona a l’RCDE Stadium comencem aquesta prèvia per oferir-vos tota la informació imprescindible per seguir el partit i tot el que passi al seu voltant. Des de la redacció d’esports us desitgem un bon diumenge i un derbi ple d’emocions.