@FCBarcelona

L’Osca ha viscut l’inici somiat de gairebé tots els equips que arriben al Camp Nou. Marcar en la primera aproximació a la porteria de Ter Stegen. Només s’havien jugat dos minuts del partit quan Longo ha despenjat amb el cap una centrada al segon pal i Cucho Hernández, amb una mica de sort, ha desviat la pilota al fons de la xarxa. Partit coll amunt des del començament per a un Valverde que havia decidit repetir l’11 de Valladolid, i així demostrar que amb una gespa en condicions els seus jugadors poden oferir un bon espectacle.

Messi posa les coses al seu lloc

En tot cas, el Barça ha tardat una estona recuperar-se del gol i no s’ha apropat amb cert perill fins als 10 minuts, quan Luis Suárez s’ha fet el seu defensa i ha fet una passada al segon pal quan podria haver estat més gana i buscar el seu gol. Messi n’ha pres nota i uns minuts després ha quedat en una posició semblant a la de l’uruguaià. Però, és clar, Messi és Messi, i tot i que la pilota li ha quedat a la cama dreta, la menys hàbil -si és que no es una heretgia dir tal cosa-, ha fet l’empat. Avantatges de jugar amb l’argentí.

L’empat ha revifat el Barça, que ha collat l’Osca a la seva àrea. Una situació que tampoc no ha molestat els aragonesos,  atrinxerats a la seva àrea per buscar un contraatac. Els de Valverde, acostumats a aquesta situació, han començat a moure la pilota a gran velocitat fins que Dembélé ha trobat Jordi Alba. El lateral ha guanyat la línia de fons i la seva centrada, tot verí, l’ha acabada desviant Pulido dins la seva porteria.

Luis Suárez s’estrena com a golejador

Amb les coses al seu lloc, els blaugrana no han aixecat el peu de l’accelerador i han seguit buscant la porteria visitant. Dembélé ha enviat una pilota al travesser, preludi del debut golejador de Luis Suárez aquesta temporada. Messi, omnipresent per variar, ha trobat Jordi Alba de nou i la seva passada l’ha aprofitada l’uruguaià.

L’oda al futbol no s’ha acabat abans del descans. L’Osca ha repetit la jugada del primer gol i li ha tornat a sortir perfecta. Centrada des de la dreta i, després d’un toc del davanter, Gallar posa la puntera per retallar diferències. Una primera meitat amb cinc gols i ocasions clares que han deixat contentes les dues aficions.

Segueix l’hemorràgia de gols

La segona part ha començat sense novetats. És a dir, amb Messi fent de les seves. L’argentí ha controlat amb el pit una passada de Coutinho i ha engaltat la pilota sense deixar-la caure però s’ha topat amb la fusta. També ho ha tornat a fer Dembélé, però després de tocar el pal ho ha fet a la xarxa. L’hemorràgia golejadora ha seguit amb un golàs de Rakitic. Nova passada de tiralínies de Messi i el croat que la creua lluny de l’abast de Werner. 5 a 2 i encara 40 minuts al davant. Coutinho ha tingut el sisè a tocar, però no s’ha pogut afegir a la festa. Qui sí que l’ha fet ha estat Messi, que no en perdona una. El mateix Coutinho ha aprofitat el desgavell de la defensa visitant per deixar l’argentí tot sol davant Werner i fer pujar el 6 a 2. Valverde ha aprofitat que tot estava dat i beneït per fer debutar Lenglet i donar minuts a Arturo Vidal i Arthur. Els blaugrana s’han divertit i han divertit, i Jordi Alba, amb una altra passada de Messi, ha fet el 7 a 2. La pluja de gols, però, no ha acabat amb el setè, ja que Luis Suárez de penal ha signat el 8 a 2 definitiu, que deixa el Barça líder de Primera gràcies a la millor diferència de gols amb el Madrid.