En lentrevista realitzada al programa ‘btvesports’, a banda de repassar l’actualitat blaugrana i de la seva precandidatura a les eleccions del Barça, Laporta també va parlar de la relació del club amb Catalunya si ell acaba sent el president.

El Barça i l’independentisme

Preguntat sobre si el Barça ha de ser un motor de l’independentisme, Laporta assegura que el club “té una càrrega de país que ningú posa en dubte, batega al ritme del país, i actualment hi ha una correlació de forces, unes opcions i uns anhels que el Barça ha de tenir present en tots els àmbits”, tot i que ha afegit que “dins del Barça que proposo hi cap tothom, els que pensem i sentim d’una determinada manera i els que pensen d’una manera diferent, perquè ens agermana el barcelonisme.”

Inquietud fora de Catalunya

La qüestió nacional i política que envolta Laporta també ha estat un tema de conversa en la gira que ha fet aquesta setmana fora de Catalunya i ha explicat que ha estat una de les qüestions que li han plantejat els socis i aficionats d’aquestes ciutats. “Quan he anat per Madrid, per Màlaga, per Granada, aquesta pregunta me la fan. I la gent et respecta quan vas de cara, jo soc així, i no me n’amago. Però això no vol dir que al Barça només càpiguen el que pensen com jo. És un club global i pot integrar totes les formes de pensar i ideologies, fins i tot“.

Preguntat sobre el seu passat polític i com afectaria el futur del Barça si guanya, Laporta ha estat clar: “Evidentment que el Barça té la vessant social i un sentiment pel país, i és clar que jo ho tinc. A Màlaga, Granada, estan inquiets amb això, perquè ens volen dividir, volen que ens enfrontem, però el barcelonisme ens agermana. Jo penso d’aquest manera, i què?, si ets un demòcrata m’ho respectes i jo respecto el que tu penses”.

Sense mirar el passat

Laporta, que va ser diputat al Parlament i regidor a l’Ajuntament de Barcelona, considera que “el Barça sempre ha estat un fòrum de defensa de les llibertats democràtiques” i no va voler valorar les accions que ha fet la Junta Directiva en qüestions polítiques, però sí que ha assegurat que ell “hagués fet coses diferents”.