Lamine Yamal va ser l’estrella del 58è Trofeu Joan Gamper en què el Barça va superar el Tottenham anglès per 4 a 2. El jugador, que té 16 anys, va sortir al tram final del matx i va fer les jugades decisives per remuntar l’1 a 2 que hi havia al marcador quan només faltava un quart d’hora per al final del matx. Els 35.224 espectadors que van anar a l’estrena del FC Barcelona a l’Estadi Olímpic de Montjuïc sempre podran dir allò de “Jo hi era”, referint-se a la gran nit de Lamine Yamal.

La remuntada la lidera Lamine Yamal

El Barça va començar el partit a tot drap i Robert Lewandowski va marcar el primer gol als tres minuts. La lesió de Ronald Araújo va deixar coixa la defensa blaugrana i el Tottenham va trobar una escletxa en el lateral dret blaugrana, l’extrem esquerre dels anglesos. Des d’aquella posició van arribar els dos gols d’Oliver Skipp. L’empat va fer-lo al minut 24 i l’1 a 2 als 36 en rematar una centrada excel·lent de Perisic. El Barça no va saber penetrar la defensa dels Spurs fins al darrer quart d’hora del matx. L’entrada al terreny de joc de Lamine Yamal i de Fermín López van ser decisives. Les assistències que van fer els dos jugadors del planter van servir per marcar tres gols en deu minuts. Ferran Torres va aprofitar una passada de Lamine per fer l’empat als 82 minuts. Quan semblava que el campió del Trofeu Joan Gamper es decidiria a la tanda de penals va arribar el 3 a 2 obra d’Ansu Fati. I en el temps afegit una passada de Fermín a Abde va acabar amb gol de l’extrem marroquí, 4 a 2.