Koeman

L’entrenador del Barça, Ronald Koeman, ha concedit una llarga entrevista al mitjà del club, Barça TV. El tècnic holandès ha repassat el seu projecte, el passat com a jugador blaugrana i alguns dels actuals líders de la plantilla del primer equip.

El somni fet realitat

Koeman està encantat del nou càrrec i ha dit que “sento Barcelona com casa meva. En les anteriors visites a la ciutat em faltava una cosa. Perquè no havia vingut per treballar per al FC Barcelona. Ara en sóc l’entrenador i estic molt feliç. El més important és saber, ja siguis entrenador, jugador o empleat del Barça, que estàs en el millor club del món. I res pot ser millor. Som molt afortunats de ser part d’aquest club”.

Escola Cruyff

L’holandès no amaga la devoció per al seu compatriota. Afegeix que “Cruyff va ser un dels entrenadors de qui vaig aprendre més, especialment durant l’època que vam passar junts al Dream Team. I no solament com a jugador, sinó també com a entrenador. Vam tenir la millor combinació: jugar un futbol ofensiu i guanyar títols. Aquesta és la filosofia que intentarem tenir al Barça. Hem de jugar un bon futbol i que els culers ho gaudeixin. I, evidentment, guanyar, perquè això és el més important. Soc un entrenador al qual li agrada la disciplina i la bona organització de l’equip. M’agrada dominar el joc. Als holandesos ens agrada el futbol ofensiu. M’agrada ser directe i tenir una bona comunicació amb els jugadors. Faig reunions breus, però deixo clar el missatge”.

De Jong i Messi

De l’holandès diu que “és un jugador molt jove. El rendiment que ha mostrat fins ara és boníssim. I no és una empresa senzilla per un jugador jove que arriba al Barça. És un jugador de futur per al FC Barcelona“. Koeman també ha dit sobre l’argentí que “és un plaer tenir un jugador com Messi a l’equip. Amb la seva qualitat trobarà l’espai en l’evolució de l’equip”.