Segona Samarreta RCD Espanyol

El dissenyador i aficionat espanyolista David Páez es queixa de les “excessives semblances” que hi ha entre el disseny de les samarretes espanyolistes que va realitzar al maig del 2020 i les que el club va fer oficials a mitjans d’agost. Segons Páez, les semblances són molt evidents i creu que “és massa coincidència”. El dissenyador assegura que ningú del club s’ha posat en contacte amb ell.

Concurs Kelme

David Páez va participar en un concurs promogut a les xarxes socials per Kelme

, marca esportiva que vesteix l’Espanyol. El dissenyador va fer servir l’etiqueta #MiCamisetaKELME per participar en aquest concurs via Twitter, però tot i que els seus dissenys van ser molt ben rebuts pels aficionats, no va guanyar el concurs. David va explicar el perquè de la segona i la tercera samarreta en un fil de tuiter i els motius són molts semblants als que va esgrimir l’Espanyol en la nota de premsa oficial.

Primera Samarreta RCD Espanyol

Segona Samarreta

Segons David, ell es va inspirar en el trencadís per fer la segona samarreta i l’Espanyol ha fet servir un disseny molt semblant però canviant el to d’un blau més fosc a un més turquesa. David Páez va escriure l‘1 de maig que està “inspirada en la tècnica del “TRENCADÍS“, tècnica variant del modernisme de la qual el màxim exponent va ser Antoni Gaudí.” El club, el 14 d’agost en la seva pàgina web va argumentar aquest disseny dient que “La segona equipació uneix la història i un dels moviments artístics més importants com és el modernisme. A la samarreta, de color blau marí, s’incorporen detalls del trencadís que tant va popularitzar Gaudí.

Segona Samarreta RCD Espanyol

Tercera Samarreta

La tercera Samarreta que va dissenyar David Páez és groga amb unes franges verticals primes i imatges de la ciutat de Barcelona. També inclou les paraules “edició 120 anys” en referència al 120è aniversari de la fundació del club. La samarreta oficial té un groc en un to diferent i unes franges verticals primes de color negre. Segons va escriure David Páez a tuiter, aquesta equipació està “inspirada en la nostra primera samarreta 1900. Amb emblemes de la nostra ciutat natal Barcelona i la picada d’ull amb la firma del 120 Aniversari.” L’Espanyol va escriure que “la tercera indumentària recupera el groc amb una línia prima negra, un color habitual a les últimes temporades i que apel·la als orígens del club. S’ha de recordar que la primera equipació que va lluir l’Espanyol el 1900 va ser d’aquest color.”

Tercera Samarreta Espanyol

Dissenyador de les seccions de l’Espanyol

David Páez és el dissenyador de les samarretes de les seccions de l’Espanyol. Ha dissenyat equipacions per l’equip d’hoquei patins, d’handbol i de bàsquet. Cal recordar que el club no es responsabilitza de les seccions i no hi ha cap vincle més enllà del permís per fer-ne servir els colors i el nom.