El president del Barça, Josep Maria Bartomeu, i la seva junta directiva han presentat la seva dimissió en bloc. Així ho han acordat en la reunió d’urgència d’aquest dimarts i, d’aquesta manera, s’estalvien haver-se d’enfrontar al vot de censura. Després de conèixer la notícia, Bartomeu ha comparegut per donar explicacions i ha assegurat que es tracta d’una decisió “meditada, serena i acordada per tots els companys”. Bartomeu ha carregat contra la Generalitat, assegurant que “s’han rentat les mans davant d’una situació que els resulta incòmode”, fent referència a la petició del Barça de tenir 15 dies més per descentralitzar les seus del vot de censura. És per això, que Bartomeu ha explicat que, en una situació sanitària com aquesta, no podien “convocar el vot de censura, preservant així la salut de tothom“.

Crítica a la Generalitat

Bartomeu ha estat molt clar i contundent en el seu discurs. El fins ara president del FC Barcelona ha explicat que com a junta directiva havien d’actuar amb responsabilitat: “No podíem convocar el vot de censura en les actuals circumstàncies. Calia preservar la salut de tothom. Per això prenem la decisió de no convocar el vot i dimitir immediatament de les nostres funcions“.  A més, Bartomeu ha carregat contundentment contra la Generalitat sobre la decisió de donar llum verda al vot de censura l’1 i 2 de novembre: “Són decisions contradictòries i irresponsables. S’han rentat les mans davant d’una situació que els ha resultat incòmode”.

Per què no va dimitir abans?

Josep Maria Bartomeu també ha fet referència a per què no va presentar la seva dimissió anteriorment. Sobre aquesta qüestió, el president blaugrana ha estat clar: “Després del 2-8 i en un context de pandèmia calia prendre decisions dràstiques, no ho podíem deixar en mans d’una gestora. Per això no ens vam plantejar dimitir“. De fet, Bartomeu aquest mateix dilluns, va remarcar que no tenia motius per dimitir. Ara però, el club quedarà a mans d’una junta gestora que “haurà de gestionar les adequacions salarials que el club necessita”. Sobre aquesta gestora, Bartomeu ha destacat que no ho tindran fàcil per convocar eleccions a curt termini.

Últims acords

A més, Bartomeu ha anunciat els últims acords que ha pres la junta directiva. Un d’ells es tracta de l’acceptació dels requeriments per participar en una futura superlliga europea, impulsada pels grans clubs d’Europa. Aquest acord quedarà a disposició de la futura junta i haurà de ser aprovat o no en l’Assamblea.