Inici lliga Primera Nacional
@ATELIERphotocat

El 31 d’octubre començarà una nova edició de la Primera Nacional de waterpolo. Serà una competició especial, per la pandèmia del coronavirus i que tindrà un o dos equips més barcelonins que la temporada passada. Enguany, a la categoria masculina hi seran l’Horta, el Poble Nou i el Montjuïc. Els primers ho faran en el grup A, mentre que els de la muntanya olímpica i els de Can Felipa ho faran en el B. En categoria femenina, els representants barcelonins seran l’Horta i el Club Natació Atlètic-Barceloneta, que estrena categoria després d’aconseguir l’ascens, el 3 d’octubre passat.

UE Horta, buscant la segona plaça a Primera

La temporada passada, la Unió Esportiva Horta va acabar el campionat en la quarta posició. Una meritòria plaça, però, que no és suficient per a l’ambiciós tècnic hortenc, Javi Ribas. Considera que malgrat les moltes incògnites que tindrà la disputa de la Primera Nacional, “nosaltres, de moment, estem entrenant amb normalitat seguint el protocol de la instal·lació. Si tot funciona amb normalitat, tenim uns objectius molt clars. Hem pogut mantenir el bloc de la temporada passada, en la qual vam acabar quarts i, per tant, aquest cop la nostra fita és acabar entre els dos primers per poder optar al títol de campions que disputaran els dos primers de cada grup. Som ambiciosos i crec que ho podem aconseguir”.

UE Horta, equip masculí

Altes: Tizziano Conti (Sant Andreu), Leo Cuckrov (Jug Dubrovnik) i Hugo Velázquez (CD Túria)

Baixes: Albert Valdes, Albert Servitje, Guillem Vilar, Tomas Echenique i Jean Sànchez

El Montjuïc, vol donar guerra

Després d’acabar la temporada passada en la sisena posició, el conjunt de la muntanya olímpica té molt clares les seves prioritats. El tècnic, Alfons Cànovas, considera que la salvació és el gran objectiu, però avisa que “tenim moltes ganes i il·lusió de començar una nova temporada. Hem pogut mantenir la columna vertebral i això ens ajuda per no haver de canviar el sistema tàctic. L’objectiu, a curt termini, és aconseguir la permanència. Hem de quedar entre els sis primers del nostre grup. Un cop assolit, l’equip no es posarà cap sostre i anirem a totes en cada partit i donarem molta guerra. Però sempre pensant amb els peus a terra i que l’important és assolir la permanència”.

CN Montjuïc, primera nacional waterpolo

Altes: Xavi Mendez (Sant Feliu), Mateo Lema (San Jose University), Marco Luengo (absolut B) i Lodewyck Rabie (Sud-àfrica)

Baixes: Roger Nogué, Mateu Diaz i Santiago Cuervo

CN Poble Nou, el debut a Primera

Després d’aconseguir l’ascens a Primera Nacional la temporada passada, el Club Natació Poble Nou afronta aquesta nova categoria amb optimisme i il·lusió. Això sí, el tècnic Yuri Colet adverteix que malgrat tenir un equip jove, “hem fet algunes incorporacions per afrontar la Primera Nacional amb més garanties. El nostre objectiu és la permanència. Tenim potencial que pot explotar aquesta temporada o la vinent, però anem pas a pas. Primer, la permanència. Guanyar experiència en aquesta categoria i seguir creixent. També és cert que ens ha tocat un grup amb molts desplaçaments a piscines complicades i això ens obligarà a tenir una mica més de mentalitat”.

CN Poble Nou, primera nacional waterpolo

Altes: Guillem Vilar (Horta), Marc Gonzalez (Sabadell), David Melgarejo (Sant Feliu), Edgar Nogueras (Mediterrani) i Luka Karaman (USC California)

Baixes: Alan Arxer, Pablo Fernandez, Oriol Herrero, Sergio Molla i Alfredo de la Mora.

Horta, un equip fet a casa

L’equip, que per segona temporada entrenarà Oriol Masip, torna a ser un conjunt molt jove amb moltes jugadores fetes a la piscina del carrer de Feliu i Codina. Les hortenques, que la temporada passada van acabar en la cinquena posició, mantenen la columna vertebral de l’equip. El tècnic considera que “mantenim l’estructura principal de l’equip. El nostre projecte és incorporar gent jove i de la casa perquè puguin disputar partits de nivell. El club confia molt en el planter. El nostre objectiu és estar entre els sis primers i un cop aconseguit l’objectiu intentar quedar el més amunt possible”.

UE Horta, equip femeni

Altes: Aroa Ayza (Mediterrani) i Maria Fernanda Pérez (Argentina)

Baixes: Andrea Muñoz, i Mailen Berenice.

CN Atlètic-Barceloneta, un debut històric

Temporada històrica la que viurà l’Atlètic-Barceloneta a la Primera Nacional femenina. El conjunt de Rafa Calopa després d’aconseguir l’ascens contra el Bidasoa afronta el repte de fer un bon paper en aquesta divisió. Per al tècnic mariner, “amb l’objectiu de l’ascens aconseguit ara el que volem és seguir creixent, aprendre de cada partit, de cada situació i al final de temporada veurem on estem. No ens marquem cap més objectiu, només el de seguir creixent i fer un equip sòlid”.

CN Atlètic-Barceloneta, a Primera Nacional

Altes: Aina Pastor (CN Molins), Ainara Farré (Sabadell), Aitana García, (Sant Feliu) i Marta Samper (Terrassa).

Baixes: Cristina López, Paula Nieto i Maylen Sampedro.