El president del FC Barcelona, Joan Laporta, juntament amb el vicepresident de l’Àrea Econòmica, Eduard Romeu; de la directora corporativa del club, Maribel Meléndez, i del director financer, Manel del Río, han explicat com es finançarà l’Espai Barça. El club ha explicat que el cost total amb interessos serà d’uns 2.800 milions d’euros, uns 94 per any durant 30 anys, sense especificar els tipus d’interès que pagarà el FC Barcelona.

El retorn del crèdit, flexible

Eduard Romeu ha estat la persona que s’ha encarregat de donar els detalls de l’explicació del finançament de l’Espai Barça. El vicepresident econòmic ha dit que els ingressos del nou Camp Nou s’han fixat en 347 milions d’euros i ha posat de manifest que és una xifra conservadora. El club espera que sigui més alta, però amb aquests diners es pagarà el crèdit de 94 milions d’euros anuals.

Joan Laporta: “El club continuarà sent dels socis”

Joan Laporta ha especificat que l’Espai Barça és “el projecte institucional més important de la història del club” i que, tot i els costos, hi ha tres premisses que s’han de tenir en compte: “Mai tindrà cost per als socis. Mai tindrà un risc en la gestió esportiva del club i mai s’hipotecarà el patrimoni del club”. Per això, el president ha dit que “mantindrem la forma de propietat de l’entitat. El Barça continuarà sent dels socis”.

20 entitats financen l’Espai Barça

El Barça ha demanat un crèdit a 20 entitats financeres de prestigi internacional per un valor de 1.450 milions d’euros. El club podrà tornar aquest crèdit amb diferents trams a cinc, set, nou, 20 i 24 anys, i una estructura flexible, que té un període de carència.

13:48
   

Acaba la compareixença sobre el finançament de l’Espai Barça

Amb aquestes declaracions sobre Leo Messi, gens aclaridores i que dibuixen molt clarament la situació del club, acaba la compareixença sobre el finançament de l’Espai Barça. Fins una altra.

13:38
   

Leo Messi entra en acció

Els periodistes pregunten per la possible arribada de Leo Messi i Eduard Romeu ha dit que, de moment, no tenen res pensat, però que intentaran que el cos tècnic estigui content. Romeu tampoc no ha volgut entrar més en aquest tema.

13:34
   

2.800 milions d’euros

El cost total de l’Espai Barça és, en aquests moments, d’uns 2.800 milions d’euros, tot i que Eduard Romeu pensa que aquesta xifra podria ser menor si les circumstàncies econòmiques milloren. El resum són uns 94 milions d’euros per pagar en 30 anys.

13:33
   

Els inversors de Barça i Madrid

Eduard Romeu ha explicat que, com és lògic, una part dels inversors es “comparteixen” amb el Reial Madrid perquè aquests són “els millors del món”.

13:29
   

Més xifres aclaridores

Els representants del club han especificat que els costos de l’Espai Barça són de 1.071 milions d’euros, excloent-hi els 179 milions dels costos financers i els 200 milions per a contingències. Segons Maribel Menéndez, els costos financers no s’inclouen dins el crèdit, de com a molt, 1.500 milions d’euros. Per tant, la resta (419 milions d’euros) són per al nou Palau Blaugrana i la resta d’instal·lacions de l’Espai Barça.

13:23
   

Romeu és optimista

Eduard Romeu és optimista respecte als mercats i creu que, després de la construcció del nou Camp Nou, el club podria renegociar els crèdits si es donés la circumstància que hi hagués un excés de garanties, és a dir, un augment dels ingressos per sobre dels 347 milions d’euros. Romeu ha dit que les previsions dels club han estat conservadores.

13:18
   

Com es distribueix el crèdit?

El crèdit de 1.450 milions d’euros es divideix en les següents xifres:

  • 1.071 milions d’euros per a l’Espai Barça
  • 179 milions d’euros: costos financers (interessos)
  • 200 milions d’euros per a contingències

13:07
   

El percentatge del retorn dels crèdits

Eduard Romeu ha destacat com es tornaran els crèdits de l’Espai Barça i en quin percentatge. El vicepresident ha dit que cada any el club pagarà aproximadament 94 milions d’euros dels ingressos previstos per al nou Camp Nou (uns 347 milions d’euros). En els primers anys, d’aquests, els 100 primers milions d’euros van per al club, els 94 següents per als inversors i la resta, de nou per al club. A més a més ha destacat que els inversors assumeixen un risc, però el club també té una prima d’assegurança en cas que hi hagi algun problema.

13:03
   

El nou Palau està inclòs en l’Espai Barça

El vicepresident esportiu ha estat molt taxatiu pel que respecte a la inclusió o no de la construcció del nou Palau Blaugrana: “Sí”, ha dit.

13:01
   

Eduard Romeu: “Que n’aprenguin”

Eduard Romeu ha deixat un missatge després d’aconseguir el crèdit: “Els que no ens estimen els hi diria que n’aprenguin. Els que ens estimen, que estiguin molt tranquils”.

12:58
   

Comença el torn de preguntes dels periodistes

Les explicacions del finançament del nou Espai Barça s’ha acabat i comença ara la intervenció dels periodistes.

12:51
   

Què rebrà el Barça amb el nou Camp Nou

La la directora corporativa del club, Maribel Meléndez, ha explicat quins seran els ingressos del FC Barcelona amb el nou Camp Nou. Destaquen les noves llotges (“hospitality”) i patrocini i “naming rights” (patrocinadors principals del club) a banda de la venda de tíquets del Museu del FC Barcelona i les visites a l’estadi.

ingresso Nou Camp Nou

12:45
   

Els abonaments, a escena

Eduard Romeu, vicepresident esportiu del FC Barcelona, ha dit que “no hi ha un euro extra per abonaments” a l’Espai Barça per tal d’intentar explicar els preus que el club ha posat per als abonaments de la temporada vinent. El Barça vol posar de manifest que el que es recapti a l’Estadi Olímpic Lluís Companys no s’invertirà en el projecte. Romeu també ha dit que “els preus dels abonaments estan desfasats respecte els nostres competidors” i que la meitat dels abonats “no van a l’estadi”.

12:37
   

Com es tornarà el crèdit de 1.450 milions d’euros 

El director de finances del club, Manel del Río, parla “d’exit majúscul” haver aconseguit un crèdit de 1.450 milions d’euros amb la situació econòmica que hi ha en el mercat internacional. Del Río també ha explicat com es tornarà aquest deute que ha qualificat de “viu” perquè pot variar molt tot depenent de com evolucionin els mercats i la situació financera del club.

trams finançament Espai Barça

 

12:32
   

Les claus de l’acord del finançament

Eduard Romeu, vicepresident del FC Barcelona, ha explicat els detalls de l’acord de finançament. Romeu ha posat èmfasi en la situació complicada dels mercats, que ha penalitzat els tipus d’interès, però que el club no patirà econòmicament per la importància i la transcendència del Barça internacionalment.

acord finançament Espai Barça

12:23
   

Comencen les explicacions del finançament de l’Espai Barça

El vicepresident de l’Àrea Econòmica, Eduard Romeu, la directora corporativa del club, Maribel Meléndez, i el director financer, Manel del Río, expliquen els detalls del finançament de l’Espai Barça.

12:12
   

Els “mai” de Joan Laporta

Mai tindrà cost per als socis. Mai tindrà un risc en la gestió esportiva del club i mai s’hipotecarà el patrimoni del club“. Aquestes són les tres premisses que Laporta ha posat de manifest en la seva intervenció. Per això, el president ha dit que “mantindrem la forma de propietat de l’entitat. El Barça continuarà sent dels socis“.

12:10
   

El projecte institucional més important de la història del club

Joan Laporta ha dit que l’acord del finançament de l’Espai Barça permetrà posar en marxa el “projecte institucional més important de la història del club”. D’aquesta manera, el president barcelonista ha dit que aquest estiu començarà la remodelació del que serà, en el futur, el millor estadi del món i el somni de tots els barcelonistes. Laporta ha assegurat que és un projecte que s’ha ajornat massa temps.

12:07
   

Ara sí, comença l’explicació del finançament de l’Espai Barça

Amb uns minuts de retard ja ha començat l’explicació del FC Barcelona sobre l’Espai Barça amb el president de l’entitat, Joan Laporta, al capdavant.

12:00
   

La roda de premsa, a punt de començar

La roda de premsa per explicar el finançament de l’Espai Barça és a punt de començar.

11:53
   

Leo Messi en el punt de mira

Una delegació del FC Barcelona encapçalada per Mateu Alemany va parlar ahir a Madrid amb un representant de la LaLiga per parlar sobre el possible retorn de Leo Messi al club barcelonista. De ben segur que un altre tema de la roda de premsa serà la possible arribada de l’argentí.

11:49
   

La mobilitat a l’Estadi Olímpic els dies de partit

El Barça va especificar com arribar a Montjuïc els dies de partit del club a l’Estadi Olímpic Lluís Companys. El club blaugrana habilitarà una “fan zone” perquè els espectadors puguin arribar abans als voltants de l’Estadi.

11:43
   

El trasllat a Montjuïc, en el rerefons

Tot i que la roda de premsa és per aclarir el finançament de l’Espai Barça, de ben segur que sobre la taula estarà el canvi d’escenari, del Camp Nou a Montjuïc. El Barça va detallar els preus dels abonaments a l’Estadi Olímpic Lluís Companys i ha provocat molta polèmica entre els socis abonats.

11:39
   

Els números de l’Espai Barça

El FC Barcelona va anunciar públicament l’acord definitiu del finançament de l’Espai Barça aquest dimarts. El club ha tancat l’acord amb un total de 20 inversors i amb un préstec de 1.450 milions d’euros.

11:36
   

Comença el minut a minut de la compareixença de Joan Laporta

El president del FC Barcelona, Joan Laporta, donarà explicacions sobre el finançament de l’Espai Barça. Laporta estarà acompanyat del vicepresident de l’Àrea Econòmica, Eduard Romeu; de la directora corporativa del club, Maribel Meléndez, i del director financer, Manel del Río.

Tot això, a partir de les 12 del migdia.