El tècnic barceloní va arribar al Nou Sardenya el novembre del 2016. L’equip vivia un moment delicadíssim. Amb 13 jornades disputades, l’Europa d’Albert Poch era 17è, a només un punt del descens. Els inicis no van ser fàcils, però Joan Esteva va aconseguir acabar el curs passat en 12è lloc amb set punts de marge respecte al descens. Uns bons resultats que li van merèixer la renovació del càrrec. Esteva iniciava un nou projecte amb limitacions econòmiques. L’objectiu escapulat a l’agost ja no era el de fer play-off. Tot i això, l’Europa ha fet un bon any i ha estat sempre a prop de la zona de promoció. Les baixes d’homes clau a meitat de temporada no han privat de victòries de prestigi a camps com el del Terrassa o el Prat. Esteva sempre podrà dir que el seu equip va ser el primer a derrotar el totpoderós Espanyol B. Aquell serà el seu l’últim triomf a la banqueta europeista.

Les xifres de Joan Esteva a l’Europa

Un total de 59 partits amb 22 victòries, 20 empats i 17 derrotes. Esteva marxa rendit als seus jugadors i les següents xifres:

joan esteva marca de l'europa Foto: @ceeuropa

 

Agraïment dels jugadors

Tot i que el tècnic deixa l’equip abans de que acabi la temporada, la bona sintonia amb la plantilla ha estat total i molt jugadors s’han acomiadat del tècnic a les xarxes socials.