Marc Guardia i Llorenç Esteve, en categoria masculina, i Cristina García en la femenina s’han proclamat guanyadors de la Cursa Montjuïc-Tibidabo 2023. La prova, de 20 quilòmetres, enllaça les dues muntanyes barcelonines en un recorregut mixt, d’asfalt i de muntanya que sempre es disputa el dia de Tot Sants. Per preservar l’entorn natural del Parc de Collserola només s’hi podien inscriure 499 corredors.

En categoria masculina, dos atletes del club Ironwill Solideo han entrat plegats i l’organització ha decidit atorgar el primer lloc “ex aequo” a Marc Guardia i Llorenç Esteve, que han acabat amb el mateix crono, 1h 09 minuts i 3 segons. El tercer ha estat Joan Riutort, del Club Pollença, amb un temps d’ 1:09:50.

En dones, Cristina García, del club Cri Cri Run, ha guanyat amb un temps de 1:24:48. Laura López amb 1:26:30, de l’UE Picornell, i Irene Perales, de Lo Esport Menorca, ha estat la tercera amb 1:28:38.

Com és la Montjuïc-Tibidabo?

La cursa Montjuïc-Tibidabo és exigent perquè té una distància de 20 quilòmetres amb un desnivell positiu de 450 metres, un dels reptes principals d’una prova que uneix Barcelona en un recorregut des de la muntanya de Montjuïc i fins a la del Tibidabo. El 50 % de l’itinerari es recorre en asfalt (del Castell de Montjuïc fins a Sarrià) i els 10 quilòmetres restants es faran per dins del Parc de Collserola.

La Montjuïc-Tibidabo travessa la ciutat de Barcelona per les dues muntanyes que preserven la ciutat. El punt de partida és el Castell de Montjuïc, segueix el recorregut per l’avinguda del Paral·lel pujant per Major de Sarrià fins a arribar al Parc de l’Oreneta. Durant 3 km s’enfila per la carretera de les Aigües, per gaudir d’unes vistes privilegiades de Barcelona. Els últims 5 km presenten trams de terra barrejats amb curtes pujades i baixades d’asfalt, passant pel mirador del Turó d’en Corts, continuant pel camí de Santa Creu d’Olorda per passar pel costat del pantà de Vallvidrera i arribar a l’àrea de Lleure de Santa Maria de Vallvidrera, on hi estava colocada l’arribada.

Hereva de la cursa de l’Amistat

Aquesta és la segona edició d’una prova que l’any passat va agafar el relleu a la coneguda com a Cursa de l’Amistat que, durant 38 anys, va permetre la participació de forma gratuïta de nombrosos corredors en una cursa molt especial.