“Gómez Noya” i “triatló” ja són sinònims des de fa anys. El palmarès del triatleta gallec és extraordinari i destaquen, entre d’altres, la medalla de plata en els Jocs Olímpics de Londres 2012 o les cinc victòries en el Campionat del Món. La mala sort en forma de lesió abans dels jocs de Rio de Janeiro el 2016, quan n’era un dels favorits clars, el fa mirar amb optimisme la pròxima cita olímpica

Gómez Noya pensa en Tòquio

Gómez Noya ha aparcat la disputa del Mundial d’ironman i ha decidit tirar endavant el somni de buscar la medalla d’or olímpica. El triatló és un esport en el qual acostumen a guanyar els millors, però les diferències entre ells són mínimes. Per aquest motiu, en una prova tan concreta com la d’uns Jocs Olímpics aquestes diferències i els detalls poden fer que la glòria o la decepció acompanyin els esportistes, tal com li va passar a Pequín, quan va acabar en quart lloc per culpa d’uns problemes estomacals en la part final de la prova.

Gómez Noya Tòquio 2020

El triatló a Barcelona

La Ciutat Comtal és la seu des de fa anys d’una prova de molta repercussió mundial, el Triatló de Barcelona, amb la partició d’un 25 % d’estrangers, tot i que les disciplines en què s’hi pot participar permeten que persones de condició i preparació diferents puguin prendre-hi part. Javier Gómez Noya va participar aquest dissabte en un clínic entrenament amb periodistes i va oferir una entrevista al Complex Esportiu Municipal la Mar Bella.