Els millors jugadors de waterpolo en edat juvenil s’han enfrontat en el Campionat d’Espanya, que s’ha disputat a les instal·lacions del Club Natació Barcelona. Dotze clubs de l’Estat espanyol han buscat durant quatre dies proclamar-se’n campions i demostrar que el waterpolo té el futur assegurat.

Derbi barceloní pel tercer i quart lloc

Dos equips barcelonins s’han disputat el tercer i quart lloc, l’Atlètic-Barceloneta i el Barcelona, que han intentat aconseguir el bronze. Finalment, s’ha imposat el conjunt cenebista, que ha guanyat els mariners per 5 a 6. Un partit amb un jugador destacat, Oier Aguirre, que ha fet tres gols dels sis del Barcelona. Un Aguirre que ja ha jugat partits amb el primer equip, però que té clar que és en una etapa formativa.

Aguirre ha explicat que “el treball que he fet durant aquest any, entrenant als matins, s’ha notat en el partit i durant la temporada, però el mèrit és de l’equip“. El jugador del Barcelona ja ha disputat diversos partits amb el primer equip, però segons ell “la pressió és la mateixa i he jugat amb el primer equip, però per circumstàncies de lesions”.

Uns jugadors que ja han deixat l’etapa formativa per centrar-se en la competitiva, i que quan no aconsegueixen els objectius augmenta la seva pròpia exigència. El jugador del Club Natació Atlètic-Barceloneta, Arnau Nomen, ha explicat que “normalment som un equip que anem de menys a més i aconseguim remuntar, però avui no ha estat possible”. Un conjunt juvenil dels mariners que ha sumat dues derrotes seguides, la de semifinals contra el Canoe i la del bronze davant del Barcelona. Nomen ha explicat que l’equip “està força tocat”. “Teníem l’objectiu de guanyar el Campionat i estem molt tocats i amb aquesta derrota encara més“, ha afegit.

La final l’han jugada el Mataró i el Canoe. Els del Maresme s’han imposat 12 a 13 i s’han proclamat campions d’Espanya. Un waterpolo juvenil d’alt nivell que assegura el seu futur.

El comiat de l’àrbitre Xavier Padilla

El partit pel tercer i quart lloc entre el CN Barcelona i el CN Atlètic-Barceloneta ha estat especial per a un dels àrbitres de l’enfrontament. Xavier Padilla, que ha format parella amb Jaume Teixidó, ha xiulat per última vegada un partit oficial de waterpolo. Després de 42 anys al mon de l’arbitratge, Padilla penja el xiulet es retira després d’arribar als 60 anys (edat màxima en què la Federació permet continuar xiulant partits oficials). Padilla deixa el waterpolo després de més de 1200 partits i havent estat jugador del CN Martorell.