messi barca montjuic

Joan Laporta podria aturar el trasllat del Barça a l’estadi de Montjuïc de cara a la temporada 2023/2024. El motiu d’aquest hipotètic canvi en el full de ruta del FC Barcelona i l’Espai Barça no és altre que el possible retorn de Leo Messi al club. Joan Laporta tindria el desig de seguir jugant una temporada més al Camp Nou si Messi torna al Barça, segons ha revelat el periodista Marc Fuster a LaSexta. De fet, és una opció que també ronda en els pensaments d’altres directius del FC Barcelona. De moment, segons ha explicat l’agència EFE, el club ja ha comunicat a la Reial Federació Espanyola de Futbol el trasllat a l’Estadi Olímpic de Montjuïc de cara al curs vinent.

El futur de l’Espai Barça, en mans de Leo Messi?

El finançament de l’Espai Barça és la carpeta més urgent a hores d’ara del president Joan Laporta. El club ha d’aprovar, com a molt tard el 31 de març, el primer tram del finançament de les obres de l’Espai Barça. Segons ‘El País’, això implica un primer crèdit d’uns 500 milions amb Goldman Sachs i JP Morgan, amb uns interessos al voltant del 6 %. A banda, aquest canvi de plantejament ha fet que KBRA, l’agència que avalua la qualitat del deute, hagi rebaixat la nota del projecte Espai Barça de BBB+ a BBB, segons revela la pàgina web El Economista.

L’Espai Barça és sens dubte el projecte més important de la història recent del club. Laporta n’és conscient i els seus companys de junta directiva, també. És per això que han d’acabar de valorar la viabilitat econòmica del crèdit de fins a 1.500 milions d’euros. A més, ara apareix un element nou a l’equació: Leo Messi. Laporta voldria aprofitar l’impacte econòmic, mediàtic, social i de reputació d’un possible retorn de l’argentí al Barça. Si Messi tornés al club, Laporta veuria en ell un actiu importantíssim per generar més ingressos al Camp Nou i tornar a estudiar les condicions del finançament de l’Espai Barça.