Fa tot just una setmana, la vicepresidenta del Barça Elena Fort va explicar en una piulada a Twitter quin era el protocol de viatges de la Junta Directiva de Joan Laporta. L’explicació de Fort venia motivada per una altra piulada, feta per l’usuari Dongcast, en què es podien veure fins a 15 directius blaugrana desplaçats a San Mamés per veure el partit de Copa. La polèmica, tal com sol passar a Twitter, va ser calenta i ferotge, amb intervenció d’il·lustres com Xavier Sala i Martin, que literalment va respondre el tuit de Dongcast dient: “Si tens proves, mostra-les; sinó calla la boca i demana perdó.”

Dit i fet. I és que avui, l’usuari en qüestió, que respon al nom de Joan Fontes, ha tret a la llum pública el document de la Política de Viatges del FC Barcelona, que contradiu la versió de la vicepresidenta Elena Fort. El document s’ha publicat en un article de Joan Fontes titulat ‘Viaje a la Arcadia azulgrana’. La versió oficial d’Elena Fort era que només 3 directius, escollits per sorteig, formaven part de la delegació oficial; la resta, pagaven ells el seu desplaçament. Una versió que, segons el protocol publicat, no és així per als partits de Copa del Rei.

La política de viatges oficial desmenteix la versió de Fort

El document oficial que ha publicat Dongcast, amb data del 27 de juliol del 2021, contradiu el que va dir Elena Fort a Twitter. Segons el document, en els partis de Copa del Rei, acompanyen al president Laporta pagant el club: el vicepresident primer, és a dir, Rafa Yuste; 3 directius, però sense parlar de sorteig; el Director General, és a dir, Ferran Reverter; un membre del gabinet de la presidència; el Director de Comunicació; i 5 directius extra. Per tant, dels 3 directius que va explicar Elena Fort, es passa a 12 acompanyants pagats pel Barça.

A més a més, la piulada original de Dongcast feia referència als àpats i les dietes dels directius. Segons s’especifica en la Política de Viatges feta per la Junta Directiva, la pàgina 3 del document parla de règim de “pensió completa”, especificant, això sí, que “els dinars i sopars fora de l’itinerari es paguen personalment.”