FCB FEM LLEVANT

El conjunt femení del Barça ha perdut els primers punts de la història a l’Estadi Johan Cruyff. L’equip blaugrana, que comptava tots els partits de totes les competicions per victòries, ha empatat (1-1) amb el Llevant en el duel enrederit per la disputa fa uns dies de la Supercopa d’Espanya. Després de 79 victòries seguides al feu estrenat l’any 2019, el Barça ha vist tallada una ratxa històrica. Des del 13 de febrer de 2019, en la victòria de l’Sporting de Huelva a la Ciutat Esportiva (2-3), que el Barça no cedia com a equip local. Salma Paralluelo ha avançat el conjunt de Jonatan Giráldez i Alba Redondo ha empatat pel Llevant. El Barça continua líder de la lliga amb un balanç de 16 triomfs i 1 empat.

Salma Paralluelo, en ratxa

El Barça ha protagonitzat un monòleg ofensiu durant els primers 45 minuts. El Llevant només s’ha acostat a l’àrea de Cata Coll en un parell d’ocasions i mai han inquietat la portera blaugrana. A l’altra banda del camp, el Barça dominava i sotmetia un conjunt granota que ha viscut prou còmode davant els atacs del Barça. Només Salma Paralluelo, amb una centrada de córner que s’ha acabat colant al fons de la xarxa, ha pogut marcar als vint minuts de partit (20′). Com si fos un partit d’handbol, l’equip blaugrana ha anat d’esquerra a dreta i de dreta esquerra buscant un forat en l’entramat defensiu del Llevant. I l’ha trobat en alguna ocasió, però no ha estat capaç de materialitzar les ocasions.

El Llevant reacciona i acaba fent història

El guió no ha canviat massa en la segona meitat. El Llevant ha seguit defensant-se com marcava el seu full de ruta, però també ha pogut estirar-se en atac. I, en un dels pocs contraatacs que ha pogut teixir, l’equip valencià ha fet l’empat a un gol (55′) mitjançant Alba Redondo. El gol no ha alterat els plans d’un Barça que ha posat setge sobre la porteria del Llevant, però no ha estat capaç de desfer l’empat. Se li ha ennuegat l’entramat defensiu granota al conjunt blaugrana. A més, la portera Andrea Tarazona ha culminat uns minuts finals brillants per salvar el seu equip. El Llevant ha fet història: després de 79 victòries consecutives al Johan Cruyff, algú li ha estat capaç de robar punts al conjunt femení de Barça.