Espanya perd la semifinal del Mundial de waterpolo femení contra els Estats Units
@RFEN_oficial

Els Estats Units disputaran la final femenina de waterpolo del Mundial de Doha de waterpolo després de derrotar la selecció espanyola per 11 a 9 en un partit en què les nord-americanes han estat superiors durant tot l’enfrontament. La derrota espanyola ha tingut dues claus: l’efectivitat de les americanes en la jugadora de més (vuit de 13 per quatre de 12) i el gran partit de la portera dels Estats Units, Ashleigh Johnson. L’equip de Miki Oca disputarà la final de consolació amb la intenció de guanyar una medalla de bronze mundialista. Un metall que encara no tenen després de guanyar una medalla d’or i tres de plata.

Mal inici de la selecció espanyola de waterpolo

Les coses han començat de la pitjor manera per al conjunt de Miki Oca. Les nord-americanes han iniciat el primer període amb un parcial de 3 a 0 després de marcar en tres dels primers quatre atacs del partit. Amb aquest parcial en contra, la selecció espanyola ha reaccionat amb un gol de la jugadora del CN Sant Andreu, Elena Ruiz. Amb el 3 a 1 s’ha arribat al final del primer quart.

El segon quart s’ha iniciat amb el gol de la veterana de l’equip espanyol, Pili Peña (3-2). Però, poc ha durat l’alegria per a Espanya perquè en la cinquena superioritat, Ryann Neushul ha fet el 4 a 2. L’equip de Miki Oca ha reaccionat i ha pogut igualar el partit (4-4) amb els gols d’Isa Piralkova i Nona Pérez. Ha estat un miratge perquè Jenna Flynn, amb dos gols seguits, ha deixat el marcador 6 a 4 abans del descans.

Els Estats Units no afluixen després del descans

Després de la pausa llarga, els Estatus Units han començat com en l’inici del partit. Parcial de 2 a 0 i avantatge de 4 gols (8-4). Una +4, que Elena Ruiz ha pogut retallar amb dos gols i posar el 8 a 6. Un resultat, que abans de l’últim quart, era de 10 a 7 favorable a les nord-americanes.

En l’últim període, les diferències s’han mantingut i els Estats Units s’han classificat per a la final, tot i perdre l’últim parcial (1-2), després d’imposar-se per 11 a 9.