El Barça s’ha endut la Copa Catalunya per desena vegada després de vèncer l’Espanyol per 4-0 a l’Estadi Municipal de Palamós. Les blaugrana han aixecat el títol per sisena vegada consecutiva gràcies als gols d’Oshoala, Pina i Mariona per partida doble. El Barça segueix comptant tots els partits com victòries en aquesta pretemporada, mentre que l’Espanyol suma tres triomfs i dues derrotes.

Setge del Barça a la primera part

Les blaugrana s’han aconseguit el control del joc molt d’hora i han disposat de nombroses ocasions durant el primer temps. Al minut 8, Mapi León ha rematat al pal a la sortida d’un córner servit per Graham. Asisat Oshoala ha estat l’encarregada d’obrir el marcador definint a la perfecció des de la frontal després de rebre una magnífica passada en profunditat d’Alexia Putellas. Abans del descans, el Barça ha ampliat les diferències mitjançant una centrada de Graham que Mariona Caldentey ha enviat al fons de la xarxa amb una canonada.

Les blaugrana aprofiten l’expulsió de Letti

Durant el segon temps, els problemes s’agreujarien per l’Espanyol quan, al minut 63, la col·legiada assenyalava penal favorable al Barça i expulsava Letti per doble amonestació. Mariona Caldentey ha estat l’encarregada de transformar el penal i sentenciar el matx. Mariajo Pons, portera blanc-i-blava que ha sortit al camp a la segona meitat, ha tingut el seu moment de protagonisme en fer una doble intervenció miraculosa impedint un gol de Graham que semblava inevitable. A les acaballes del final, Claudia Pina, ha fet el quart gol de les blaugrana, tancant una golejada que serveix al Barça per aconseguir la seva desena Copa Catalunya.