Aquesta setzena jornada els escapulats van guanyar el Tortosa per 3 a 1 després d'una gran segona part. Els golejadors van ser Fido, que en sumava quatre, i Marc Pérez i Marcel, el pitxitxi de l'equip ALFRED PORCAR, "FIDO", director general del FC Martinenc "La veritat és que el gol en sí, no sé com va ser. Recordo alguns gols amb l'Europa que en tinc més memòria perquè van significar coses importants en aquell moment per a la classificació." "Allà a l'Europa conservo grans amics en àmbit d'equip, perquè vaig coincidir igual que gent de la institució perquè és un club històric amic del Martinenc i tinc la sort de conservar grans amics allà." "Encara falta molt. El Martinenc ha de fer les coses d'una manera molt humil i hem d'aconseguir estar amb opcions fins al final. Després ja veurem si som capaços d'arribar a opcions de promoció d'ascens, però falta molt. A poc a poc. Això ha d'anar a poc a poc."

L’Europa volia oblidar el viacrucis de la temporada 2001-2002 que va estar a punt d’acabar amb el descens a Primera Catalana, tot i un gran inici de Lliga (17 dels 24 primers punts). I va repetir el bon començament l’any següent.  De fet, va arribar al desembre còmodament situat en la cinquena posició amb un partit menys que la resta de rivals. Els graciencs van guanyar el Tortosa per 3 a 1 i van començar a somiar amb un hipotètic ascens. El primer gol va ser obra de Fido, que mesos després va tornar a marcar amb un objectiu ben diferent. L’Europa va jugar-se contra el Prat la permanència en l’última jornada. Llavors Fido va fer un dels quatre gols dels escapulats que es van imposar als Pratencs (4-2) i van quedar-se una temporada més a Tercera.

Un rodamón del futbol

Després del seu pas per Gràcia, va marxar al Sant Andreu, en el qual novament va gaudir de molts minuts, i va decidir el club de la seva vida, el Martinenc. El Guinardó l’ha enganxat i ara és el director general del club. Però abans d’aquesta etapa barcelonina, Fido va fer moltes parades per clubs històrics. Espanyol B, Vilassar, Balaguer, Lleida, Hospitalet , Hércules o San Sebastián de los Reyes van apostar per aquest davanter primet que portava de corcoll les defenses rivals.

De la gespa als despatxos del Martinenc

Amb 4 anys, quan amb prou feines podia xutar una pilota, Fido va entrar a la disciplina del Martinenc. Un club que només va abandonar quan l’Espanyol es va fixar en les seves capacitats golejadores. Després de 6 anys de peregrinatge pel món del futbol, va tornar als diables vermells, on ja va començar a llaurar-se un camí fora de la gespa. Va estudiar Administració i gestió esportiva per seguir lligat al món de l’esport. El president que ja el va veure créixer al Guinardo, Manolo Dengra, va ser el mateix que va confiar-li el càrrec de Director General. Ara coordina les quatre seccions del club i manté una estreta relació amb el futbol. Les seves xerrades amb el secretari tècnic Manolo Murciano són diàries i viu molt pendent de l’evolució de l’equip, que ja ocupa la tercera posició a Primera Catalana. És conscient que han de seguir treballant de manera “humil” i anar “a poc a poc” per tenir opcions de pujar a final de temporada. Fido podria aconseguir als despatxos el que no va poder gaudir com a jugador: Veure el Martinenc a Tercera.