Estiu fantàstic és un projecte de la Fundació del Consell de l’Esport Escolar de Barcelona, en col·laboració amb l’Ajuntament de Barcelona, que fomenta les relacions socials per a nens i nenes. L’esport és l’eix vertebrador d’aquest casal d’estiu, que dona continuïtat a Convivim esportivament, activitat que es fa durant el curs escolar. En aquest cas, el projecte es fa durant cinc setmanes, del 25 de juny al 26 de juliol, a vuit nuclis de la ciutat de Barcelona i dos a Badalona.

Estiu fantàstic amb l’esport com a base

Estiu fantàstic fa servir l’esport com a eina d’intervenció social per a aquelles famílies que no tenen els recursos econòmics suficients per poder pagar un casal d’estiu convencional. A més a més, tal com destaca Sergi González, director de la Fundació del CEEB, “l’esport fa que els nens estiguin molt receptius. Sorgeixen conflictes, com a tot arreu, i s’aprofiten aquests moments per treballar accions que també succeeixen a la vida”. La voluntat és oferir eines per solucionar aquests problemes i que els puguin servir de cara al seu futur, per desenvolupar-se com a persones”.

Estiu fantàsitc CEEB
@elConsell

Prop de 4.000 nens i nenes i més de 200 monitors

El projecte arriba a la dotzena edició plenament consolidat. Durant les cinc setmanes que dura hi passaran prop de 4.000 nens i nenes i més de 200 monitors. Els joves, a banda de l’esport, hi fan una sèrie d’activitats lúdiques i recreatives com arts escèniques i manualitats. Cada setmana hi ha un centre d’interès, que és el fil conductor de les activitats, que engresca tant els participants com els monitors.