Prop de 200 escaladors han passat al llarg d’aquest cap de setmana pel Centre Municipal d’Escalada Climbat la Foixarda per disputar la primera prova de la Copa d’Espanya d’escalada de les categories juvenil i absoluta. Participants d’arreu del país han competit per un bitllet per a la segona fase del campionat, que acollirà de nou la Foixarda el 7 i 8 de setembre. Tot plegat una jornada que reivindica el creixement d’una pràctica esportiva cada cop més consolidada.

L’escalada, a l’alça

Escalar és una alternativa a altres esports més comuns que, de mica en mica, reuneix més practicants. Abel Olivares, director de la competició, assegura que “al centre de la Foixarda hi tenim des d’infants que s’inicien a l’escalada amb només quatre anys fins a veterans de 80 anys”. El volum de grimpadors ha augmentat i el centre va inaugurar recentment un nou boulder per donar sortida a l’alta demanda.

És una pràctica esportiva que posa a prova la resistència, la força i l’agilitat, a més d’un component d’agitació que Olivares reconeix com a clau perquè “el fet de pujar una paret i ser a molta altura et desperta l’adrenalina, és un factor molt important”.

Alt nivell de competició

Aquest cap de setmana han passat alguns dels millors escaladors del país per la Foixarda. La Copa d’Espanya d’escalada és una de les cites que més expectació genera, després de la preparació i l’entrenament de tota la temporada. Olivares explica que “és una competició que reuneix escaladors de molt nivell, és just abans de les competicions internacionals i aquesta cita és una bona excusa per seguir amb l’entrenament”. 

La segona prova de la Copa d’Espanya també es disputa al CEM Climbat la Foixarda, mentre que la decisiva es disputarà el 12 i 13 d’octubre al Climbat X-Madrid.