El Sant Andreu s’ha imposat a la final del Torneig d’Històrics 2023 i ha aconseguit aixecar el seu cinquè títol, el tercer al Nou Sardenya. I ho ha fet gràcies als penals, en els quals s’ha imposat per 2 a 4 després que l’enfrontament acabés amb empat a un amb els gols de l’exandreuenc Enric Baquero i de Toni Paredes.

Una primera part vibrant

El partit ha començat amb molt de ritme. El Sant Andreu ha dominat des dels primers minuts amb un Josu Rodríguez molt inspirat, que tenia ocasions i les donava. El porter Marc Vázquez, però, ha evitat qualsevol intent de gol dels quadribarrats. I quan no ha passat això, el travesser s’ha encarregat de mantenir la porteria a zero, com en el xut de Pau Darbra en el minut 20.

Però el Manresa té molta pólvora i un exandreuenc com Enric Baquero ha demostrat la qualitat amb un xut creuat que ha superat el porter Nil en el minut 25. Els de Xavi Molist han buscat l’empat amb insistència, sobretot Toni Paredes. En un un contra un davant Marc Vázquez, el porter manresà ha tret una mà miraculosa just abans d’arribar al descans. Però en el córner posterior, la centrada de Josu l’ha aprofitada molt bé, ara sí, Toni Paredes, per fer el gol de l’empat.

Canvis a la segona part

Tal com va passar en la semifinal, Xavi Molist ha canviat tots els jugadors a excepció de Pochito, que gairebé no va poder jugar en el derbi de dissabte. Tot i una ocasió de Tom Diawara, els quadribarrats, que jugaven amb la segona equipació, han buscat el gol del triomf amb ocasions d’Alexis i de Pochito, mentre que el conjunt del Bages ha buscat les transicions per fer el gol.

El partit ha continuat amb domini andreuenc, però sense gaire profunditat amb un Manresa que s’ha defensat molt bé. En els instants finals els dos equips han buscat el gol de la victòria per tal de no arribar als penals, però no ha pogut ser i tot s’ha decidit des dels onze metres.

Els penals de la victòria del Sant Andreu

Els penals han decidit els Històrics d’aquest 2023. Un xut que ha enviat fora Antonio Bioque i una aturada de Jaime han ofert la situació idònia perquè Antonio Pelegrín marqués el gol del triomf per a l’equip andreuenc.

El partit ha estat molt disputat, però guanyar és el millor que ens podia passar”