espanyol valencia
@RCDEspanyol

L’Espanyol ha perdut per 1 a 2 contra el València a la dotzena jornada de la Primera Divisió. Els de Machín han deixat escapar el resultat favorable de la primera part (1-0) i els visitants han remuntat el partit amb els gols de Parejo i Maxi Gómez. El domini local a la primera meitat no ha estat suficient per als blanc-i-blaus, que han baixat el nivell a la represa. L’equip perico continua sense puntuar a casa i es manté a la zona de descens amb 8 punts.

Domini perico a la primera meitat

Els homes de Pablo Machín han dominat la primera meitat del partit. El València no ha aconseguit xutar a la porteria de Diego López i els pericos han jugat a camp contrari gairebé tots els minuts. Una falta lateral de Diakhaby al minut 29 ha propiciat la jugada del penal. La pilota, penjada a l’àrea per Víctor Sánchez, ha tocat a les mans de Kondogbia i l’àrbitre no ha dubtat en assenyalar penal. Marc Roca ha marcat des dels onze metres amb un xut col·locat tot enganyant Cillessen. Tot i el domini blanc-i-blau, els locals no han estat del tot precisos als últims metres. Només han aconseguit xutar tres vegades entre els tres pals.

El València reacciona a temps

Els primers minuts de la represa han sigut vibrants. L’àrbitre Pizarro Gómez ha xiulat un penal a favor del València després d’una caiguda de Diakhaby a l’àrea perica. Després de consultar-ho a la pantalla VAR ha decidit anular-lo i assenyalar una falta a favor de l’Espanyol. Els valencians han continuat atacant la porteria de Diego López.

L’àrbitre ha assenyalat un altre penal a favor del València al minut 67. Una empenta sobre Maxi Gómez a l’àrea perica ha propiciat el primer gol visitant. El capità, Dani Parejo, ha transformat la pena màxima per empatar el partit. Els homes de Celades han dominat una segona meitat on l’Espanyol no ha trobat la manera de crear perill. Al minut 80, l’uruguaià Maxi Gómez ha certificat la remuntada rematant de cap una gran centrada de Rodrigo Moreno. Els darrers minuts, els pericos han buscat l’empat avançant les seves línies. Els visitants han mantingut el seu bloc defensiu i han evitat les internades dels pericos.

Record històric de derrotes a casa

Els de Machín continuen sense guanyar a casa i superen la pitjor ratxa de la història del club. La temporada 1992-93, l’Espanyol va perdre cinc partits seguits a casa i va acabar baixant a Segona Divisió.