Espanyol campanya abonament 2023-2024

L‘Espanyol tindrà més abonats que el Barça per primer cop en la història. El club blanc-i-blau va informar ahir que ja compta amb 21.000 abonats amb seient a l’Stage Front Stadium, mentre que el Barça només tindrà 17.500 socis amb abonament durant la temporada 2023/2024. El principal motiu d’aquest canvi és evident: el trasllat dels culers a Montjuïc ha suposat una davallada molt significativa dels socis que han sol·licitat el passi de temporada per a l’Estadi Olímpic Lluís Companys. Ara bé, al darrere d’aquestes dades hi ha un seguit de condicionants que matisen la realitat dels dos clubs.

L’Espanyol va rebaixar els abonaments a la meitat amb el descens

Un dels primers factors a tenir en compte és la rebaixa al 50 % de preu que l’Espanyol va fer un cop consumat el descens a Segona Divisió. Aquesta dada té una doble lectura: el club blanc-i-blau tindrà més abonats tot i jugar una categoria inferior a la del Barça. La lletra petita de les condicions també ajuda a entendre la realitat de les dades. El RCD Espanyol va regalar 2.000 abonaments gratuïts a les primeres altes de nous socis abonats nascuts entre el 2013 i el 2023. A més, totes les renovacions d’abonats entre aquesta franja d’edat també han estat gratuïtes.

A banda de les diferències habituals en els preus d’un carnet d’abonat d’un club o altre, cal especificar que el FC Barcelona va suspendre la condició d’abonat de tots els seus socis per a l’actual temporada, amb el tràmits de gestió que això implica per tornar a fer el procés de sol·licitud. Aquest cap de setmana, els dos clubs jugaran el seu primer partit com a locals als respectius estadis amb ambients oposats: el Barça s’estrenarà a Montjuïc en partit oficial i l’Espanyol haurà de competir sense públic a les graderies contra el Racing de Santander.