Polèmica a l’Espanyol. El club blanc-i-blau ha emès un comunicat en què mostra preocupació per “una falta de respecte al club” en l‘obra ‘Cacophony’, de la Sala Beckett, en què es vincula un futbolista violador com a jugador del club blanc-i-blau.

L’obra de l’autora Molly Taylor està dirigida per Anna Serrano i narra la història d’una noia que publica un article d’opinió després d’una manifestació contra la sentència d’un cas de violació. L’Espanyol critica que el personatge del violador s’identifiqui com a jugador de l’equip perico i, en un comunicat, diuen que ja s’han posat en contacte amb la Sala Beckett per mostrar el seu malestar.

El comunicat de l’Espanyol

“El RCD Espanyol de Barcelona SAD vol expressar la preocupació que ha generat entre la nostra massa social el que considerem una falta de respecte al nostre club en l’obra ‘Cacophony’, de Molly Taylor, dirigida per Anna Serrano i que es representa aquests dies a la Sala Beckett de Barcelona.

Un dels personatges és un futbolista violador que es vincula com a jugador de l’RCDE. No podem tolerar que se’ns pugui relacionar amb aquesta problemàtica, més encara quan, en el nostre club, no s’ha viscut mai una situació com la que es planteja.

Des del respecte absolut a la llibertat de creació i d’expressió, el RCD Espanyol s’ha posat en contacte amb el director de la Sala Beckett per posar de manifest el malestar que genera aquesta situació. És un tema tan sensible com la sensibilitat que demanem per al nostre club. Sempre estarem en contra de la violència, les actituds reprovables i que cal erradicar, com les que mostra l’obra.”

Reacció d’indignació a les xarxes

Davant la polèmica, diversos persones han reaccionat mostrant també el seu malestar a les xarxes socials. Per exemple, un usuari d’X, l’antiga Twitter, que es defineix com a perico, ha explicat en un fil com la seva filla ha anat d’excursió amb l’escola a la Sala Beckett en què els actors feien broma sobre que era “un violador de segona”. Altres, com Daniel Foraster, han dit que és “absolutament fastigós atrevir-se a frivolitzar sobre aquest tema” i insten a denunciar aquesta obra. En la mateixa línia, més usuaris consideren que això “estigmatitza”.