El partit Espanya-Israel de waterpolo femení finalment no s’ha jugat a Barcelona. Aquest dilluns la CUP va demanar a l’Ajuntament que impedís el partit entre la selecció espanyola i la israeliana. El duel s’havia de disputar a la Piscina Sant Jordi de Barcelona, de titularitat municipal.

Després de reunions d’última hora entre les federacions espanyola, israeliana i internacional de natació, s’ha decidit que el partit es disputés a les instal·lacions del CAR de Sant Cugat. L’enfrontament s’ha jugat a porta oberta malgrat la piscina no està preparada per tenir espectadors.

Sant Cugat, el pla C

La primera opció per jugar el partit de les seleccions femenines de waterpolo era una piscina de Molins de Rei, però la pressió d’algunes entitats pro Palestina va fer que l’organització es desdigués. En un comunicat, van mencionar raons de seguretat.

Davant d’aquest escenari, la Federació Catalana de Natació va proposar un lloc alternatiu: la piscina Sant Jordi. La gestiona la mateixa federació i és de titularitat municipal. Per això, la CUP va reclamar dilluns al govern Colau que aturés la cessió de l’equipament.

Les entitats jueves hi veuen racisme

El portaveu de l’ACAI (l’Associació d’amics d’Israel), Toni Florida, veu en el rebombori polític del partit una qüestió de “racisme absolut i incomprensible” per part de la CUP. A més, ha lamentat que les raons de seguretat esmentades per cancel·lar el matx a Molins de Rei i Barcelona són “una excusa molt tronada”. L’ambaixada d’Israel a Espanya també ha fet una piulada per lamentar que es trenquin “els ponts” que construeix l’esport.