Espanyol
@RCDEspanyol

L’Espanyol ha derrotat l’Athletic Club per 1 a 0 a l’RCDE Stadium en el partit que tancava l’onzena jornada de la Lliga. Amb aquesta victòria, el conjunt blanc-i-blau és segon a tres punts del Barça, que lidera la classificació.

L’Espanyol, malgrat la igualtat, marca primer

Els primers 45 minuts no han tingut un dominador clar i tots dos conjunts s’han anat intercanviant el domini del joc. Això sí, Granero, Marc Roca i Sergi Darder eren els protagonistes en la creació de joc de l’Espanyol. Al minut 21, l’equip de Rubi hauria pogut marcar però David López no ha estat capaç de caçar una pilota penjada per Granero en un llançament de falta. Per part dels de Berizzo, el jugador amb més intensitat ha estat Mikel Rico. Al minut 35, Sergio García s’ha quedat sol davant d’Herrerín, però el control no ha estat prou bo i la pilota ha acabat a les mans del porter basc. Just abans del descans ha arribat el gol perico. Una centrada de Dídac Vilà ha estat rematada de cap per Borja Iglesias al segon pal hi ha superat Herrerín.

Borja Iglesias

La resposta basca ha estat tot seguit amb un xut d’Iñaki Williams que ha tocat el lateral de la xarxa de Diego López. El porter gallec ha estat el protagonista en l’afegit de la primera part amb una aturada molt bona després d’un xut de Raúl García. Amb la mínima avantatge perica s’ha arribat al descans.

Els de Rubi busquen la sentència a la segona part

Els de Joan Francesc Ferrer, “Rubi”, han sortit molt intensos a la represa i han buscat ampliar el marcador al més aviat possible. Sergio García ha gaudit d’una clara ocasió en un contraatac però el xut ha sortit fora. Aquest ha estat el primer avís de l’Espanyol. L’Athletic no s’ha arronsat i també ha tingut alguna arribada però amb poc perill per a Diego López. Al minut 72, l’Espanyol ha tingut el segon a tocar. Una jugada de Piatti ha acabat amb la pilota als peus de Sergi Darder, que després de dues retallades ha creuat la pilota i la rematada de Borja Iglesias ha picat el lateral de la porteria. Finalment l’Espanyol ha patit més del necessari per sumar els tres punts, ja que el segon gol no ha arribat, malgrat que ha tingut opcions de marcar fins al final. Amb el 1 a 0 els de Rubi s’emporten el matx i se situen segons a la Lliga amb 21 punts, a tres del líder, el Barça.