Més de 6.000 participants són els que prendran part en el Challenge del Cros Escolar de Barcelona que organitza el Consell de l’Esport Escolar de Barcelona (CEEB). Els nois i noies que hi participen van des de primària i fins al Batxillerat. El ventall tan ampli de categories i la participació alta fa que cada cursa es converteixi en una autèntica jornada festiva de l’atletisme. A partir d’aquest mes de novembre i fins el maig del 2019 cada mes hi haurà un cros més la festa final del “Suma’t” que es farà el 26 de maig.

cros-escolar-challenge-2018-besos

Vuit cros en entorns naturals

El Challenge que organitza el Consell es composa de vuit proves i cada mes els nens i nenes que hi participen poden prendre part en qualsevol de les curses. El més important és que la mentalitat no és estrictament competitiva perquè tenen premis els vuit primers classificats i al final hi ha una entrega de premis molt àmplia per tal de convertir aquest esport en un dia festiu. Gairebé tots els districtes tenen el seu cros, que es fan en un entorn natural en els quals no es pot fer una cursa competitiva si no és mitjançant el cros escolar. Els parcs són l’epicentre del cros escolar, un espai que permet tots els participants gaudir d’un espai ben especial. El Centre Esportiu Municipal de la Mar Bella (seu del Consell) serà aquesta temporada 2018-2019 la seu del primer cros i de l’últim. Aquest cros final, anomena’t “Suma’t”, és una festa participativa i oberta a familiars dels protagonistes, els nens.

Calendari de les curses

Cada mes hi ha una cursa que sempre es fa en diumenge per tal que els nois i noies que disputen un altre esport hi puguin prendre-hi part. No és obligatori participar en totes les curses, de fet, el nombre d’atletes varia tot depenent del cros i del mes en qüestió, però en total hi ha una participació molt alta.

cros-escolar-2018-2019-ceeb