Barça Femení contra Benfica Aitana Bonmatí
@fcbarcelona

(EFE) El Benfica ha acabat amb la possibilitat d’un ple de victòries que tenia el Barça en totes les competicions amb una gran actuació que ha posat contra les cordes les blaugrana, que han aconseguit un empat agònic (4-4) en l’últim minut del partit de Lliga de Campions. El Barça ja tenia garantida la classificació a quarts com a primera de grup.

El Barça colpeja primer

El Barça va començar mostrant la seva superioritat i al minut 18 Aitana Bonmatí va obrir a Bronze, que li va posar la pilota a Graham perquè pogués fer el primer. Dos minuts després, va ser Graham qui va assistir en el primer pal Patri Guijarro perquè augmentés l’avantatge de les catalanes.

Però el Benfica va ser capaç de sorprendre el Barça en la segona meitat del primer temps, en la qual van aconseguir alguna cosa que ningú més havia aconseguit aquesta temporada: fer-los dos gols, tots dos amb signatura de la canadenca Marie Alidou. En el primer tir entre els tres pals de les portugueses, l’ex del Huelva va marcar en el 26 a passada de Jéssica Silva, encara que estava en fora de joc que la col·legiada no va veure. Ja fregant el descans va tornar a aparèixer per posar l’empat, aquesta vegada de forma totalment legal, amb una rematada de cap a un centre d’Andrea Falcón, aprofitant la falta d’entesa dins de la defensa blaugrana.

Partit boig a la segona part

I encara que el Benfica va continuar plantant cara i ho va intentar, la superioritat del Barça no va trigar a materialitzar-se en el marcador. Mariona va posar un gran centre des de l’esquerra en el 54 i Graham, amb una rematada de primeres, va tornar a avançar el combinat blaugrana. Amb la victòria i la sensació que el quart del Barça estava més a prop que l’empat, Giráldez va moure banqueta i va treure Bonmatí, Paralluelo i Patri Guijarro, però l’equip lisboeta, de nou, va donar la sorpresa per partida doble.

Nycole Raysla, després d’una carrera per arribar a la pilota, va enganyar la saga catalana i va passar-la a Jéssica, que va rematar creuat per igualar una vegada més el marcador després d’una gran jugada del seu equip. 10 minuts després, Anna Gasper va llançar un córner, Gemma va fallar en el rebuig i la pilota va acabar rebotant en Lucy Bronze i travessant la línia.

El final va ser frenètic. El Barcelona ho va intentar de totes les maneres i la pilota no va deixar l’àrea del Benfica en tot el descompte, agònic per a les locals. Amb grans parades de Pauels, les portugueses van aguantar totes les envestides fins a l’últim minut, quan Lucy Bronze, finalment, va ser capaç de marcar de cap i posar el resultat final.

Tots dos equips coneixeran el rival en quarts de final després del sorteig de dimarts. El Barcelona podrà enfrontar-se al Brann, a l’Ajax o al Häcken, mentre que el Benfica haurà de mesurar-se davant el Lió, el Chelsea o el PSG.