Vitor Roque ha donat la victòria al Barça amb un gol de cap que significa molt: els tres punts i l’estrena del brasiler com a golejador culer.

El partit entre el Barça i l’Osasuna ha estat el primer des que Xavi Hernández va anunciar que el dia 30 de juny deixarà el club. Els socis i seguidors blaugrana s’han mostrat comprensius amb la decisió del tècnic i ara demanen als jugadors que s’atreveixin a fer més coses i que responguin al terreny de joc.

El Barça ha tingut el domini del joc durant la primera part, en què l’Osasuna estava molt tancat al darrere esperant sortir al contraatac. Lewandowski s’ha elevat per sobre de tota la defensa però la jugada no ha acabat amb gol. Els culers han patit quan Ante Budimir ha tingut una bona ocasió al minut 38.

Vitor Roque, gol de Tigrinho

Lamine Yamal ha tingut la primera ocasió de la segona part però el porter Aitor Fernández li ha endevinat la intenció. L’exporter del Llevant acostuma a tenir molt bones actuacions quan juga contra el Barça. Els 37.888 espectadors que han pujat a la muntanya olímpica volien veure més pressió dels seus jugadors sobre la defensa navarresa.

Una part de l’afició ha xiulat el joc pla de l’equip i els més optimistes han reaccionat amb ànims a la plantilla. Al minut 61 Gündogan ha tingut una opció clara de gol en el moment en què Vitor Roque ha entrat al camp en substitució de Fermín. L’andalús havia estat el substitut de Ferran per la lesió.

I al minut 63 Vitor Roque, “Tigrinho”, ha culminat una bona jugada d’atac blaugrana i ha rematat de cap al primer pal una centrada de Joao Cancelo des de l’esquerra per fer l’1 a 0. És el primer gol del jugador brasiler, l’únic que ha reforçat l’equip al mercat d’hivern.

Tres minuts després l’Osasuna s’ha quedat amb un futbolista menys per doble targeta groga d’Unai García. Lamine Yamal ha volgut repetir l’obra d’art que va fer a San Mamés a la Copa del Rei però Aitor Fernández ha evitat el segon gol blaugrana.

Als navarresos tant els feia perdre per un gol com per dos. S’han acostat a la porteria blaugrana i Iñaki Peña ha respost adequadament a un xut de Jon Moncayola. El partit es jugava en totes dues àrees i l’àrbitre ha anul·lat un gol a Lewandowski per fora de joc d’ell mateix.

Ferran Torres incrementa la infermeria blaugrana

La lesió muscular que s’ha fet Ferran Torres al minut 4 de joc fa que ara mateix hi hagi nou jugadors lesionats al vestidor del Barça: Ter Stegen, Balde, Marcos Alonso, Iñigo Martínez, Sergi Roberto, Gavi, Raphinha, Joao Felix i el mateix Ferran Torres. El jugador valencià encara no s’havia perdut cap partit per aquesta circumstància.