barca napols champions

El Barça i el Nàpols han empatat a 1 al Diego Armando Maradona en un duel farcit d’imprecisions als dos bàndols i amb un futbol més propi de l’Europa League. L’equip de Xavi, que s’ha avançat gràcies a una fuetada de Lewandowski, manté intactes les seves opcions de ser als quarts de final de la Champions, però marxa de Nàpols amb la sensació de no haver aprofitat una ocasió d’or per deixar sentenciat el bitllet a quarts de final. Oshimen ha fet el gol dels locals i, per sort o per desgràcia, tot es decidirà a Montjuïc.

El Barça desaprofita una bona primera part i no aconsegueix marcar

El Barça ha escollit el Diego Armando Maradona i els vuitens de final de Champions per fer uns dels millors primers 10 minuts de la temporada. Pressió asfixiant al conjunt italià per generar fins a tres ocasions clares, totes tres als peus de Lamine Yamal. El primer quart d’hora ha estat monopolitzat pel Barça, que, tot i tenir el domini de pilota, no gaudia de la clarividència en la sortida per culpa d’un Christensen un pèl desubicat al pivot i un De Jong massa solitari. El Barça més seriós del curs ha merescut el primer gol abans dels 20 minuts. Lewandowski i Gündogan, amb una canonada a l’escaire, han fet intervenir el porter Meret.

El Nàpols ha despertat a partir de la mitja hora de joc, amb un Barça aculat i que també ha sabut patir i ser solidari sense pilota. Els dos equips han evidenciat que no viuen el millor moment, amb un primer acte amb imprecisions i amb el Nàpols que ha marxat als vestidors sense xutar als tres pals. Si el duel s’hagués jugat a l’Europa League, no hauria protestat cap aficionat.

El Barça es deixa empatar després del gol de Lewandowski

La segona meitat ha arrencat amb les mateixes imprecisions tant al bàndol culer com al napolità. El Barça seguia sense la brillantor necessària al davant, amb un Pedri força desaparegut i un Gündogan que ha errat una rematada clara que l’any passat, amb el City, anava a barraca. La Champions és una competició de fuetades, de voracitat i contundència a les àrees que marquen el futur dels equips. I és aquí on ha aparegut Lewandowski, que feia quatre partits que no marcava a la Champions. En una de les poques en què Pedri ha pogut rebre al balcó de l’àrea, el canari ha assistit el Lewandowski més letal, que després de dos retallades ha rematat al pal curt per fer el 0-1. Tres anys després, el Barça tornava a marcar en uns vuitens de Champions. De Messi a París a Lewandowski a Nàpols.

El Barça va trobar el premi a un partit seriós als 60 minuts. Un botí que els de Xavi no han sabut conservar. En una acció clàssica d’Oshimen, de pura força a l’àrea, el Nàpols a trobat l’empat a 1. El nigerià ha utilitzat perfectament el cos per desfer-se d’Íñigo Martínez i enganyar Ter Stegen. L’afició italiana ha embogit a falta de 10 minuts. La diana ha estabornit els culers, que s’han anat apagant a mesura que avançava la segona meitat. Xavi ho ha detectat i ha donat entrada a Oriol Romeu i Joao Félix. El Barça ha tingut una última ocasió als peus de Gündogan, però el xut de l’alemany, enroscat, ha marxat llepant el pal llarg. Empat a 1 final i una sensació estranya: el Barça es jugarà el futur a la Champions a Barcelona però ha desaprofitat una oportunitat d’or per matar l’eliminatòria.