Dennis Gonzalez
Foto: @RFEN_Oficial

El català Dennis González, del Club Natació Kallípolis, ha estat escollit millor nedador artístic masculí als premis europeus de natació 2023, que atorga European Aquatics, la Federació Europea de Natació. González es va proclamar campió del món en els Mundials de Fukuoka, de l’estiu del 2023, en el solo lliure masculí i, a més, es va penjar la plata al duet tècnic mixt i el bronze al duet lliure mixt.

Dennis González, un col·leccionista de medalles

Els premis es basen en la votació de les diferents federacions nacionals, així com dels aficionats en general. Dennis González ha obtingut el 35,75 % dels vots totals, entre federacions i públic, i s’ha imposat per menys d’un 2 % al segon classificat, l’italià Giorgio Minisini, que va ser el guanyador d’aquest premi l’any passat. En tercera posició ha quedat Fernando Díaz del Río Soto, campió mundial en tècnic al Mundial de Fukuoka 2023 i ja retirat.

González, a més de les tres medalles que es va penjar al Campionat del Món de Fukuoka, també va aconseguir tres ors i dues plates en les proves del Campionat del Món d’artística. A tots aquests èxits, hi va sumar un altre or i una plata més en els Jocs Europeus.