Marcos Alonso rep alta mèdica fitxa Atlètic de Madrid
Foto: FC Barcelona

Que el futur de Marcos Alonso estava lluny del Barça la temporada que ve estava força clar. El defensa madrileny acaba contracte el 30 de juny i no semblava que, per les seves aparicions aquesta temporada, tingués opcions de continuar com a blaugrana. Ara bé, el destí de Marcos Alonso no quedava clar fins que la Cadena SER ha avançat que jugarà a l’Atlètic de Madrid. Es dona la circumstància que el seu pare, Marcos Alonso, que va morir el mes de febrer del 2023, també va jugar al Barça i al club matalasser.

Pocs minuts aquesta temporada

Marcos Alonso no ha tingut gaire protagonisme a l’equip dirigit per Xavi Hernández. Fins ara ha disputat 160 minuts en Lliga, dos partits titulars i dos de suplent en només quatre partits jugats. A la Champions les xifres tampoc no són gaire millors: tres partits, dos titularitats i 139 minuts. Per tant, en total són set partits (quatre titular) i un total de 299 minuts. La lesió de l’esquena, evidentment, l’ha penalitzat molt. De fet, Alonso s’ha perdut tres mesos de competició per les molèsties que després van derivar en intervenció quirúrgica.

Molt diferent va ser la primera temporada, quan va jugar 37 partits en totes les competicions. El lateral esquerra havia arribat lliure del Chelsea, després d’acabar contracte, i va renovar per una temporada més el gener del 2023.