Cursa Sant Antoni

és sinònim de les coses ben fetes. El 20 de gener, a partir de les 9.30 h milers de corredors tornaran a buscar objectius personals i formar part d’una prova molt especial. Quan l’any 1979 es va organitzar la primera edició de la Cursa Sant Antoni ningú no es podia imaginar que acabaria sent una prova tan mítica i especial com és ara. Tot i que enguany se celebra la 41 edició, 40 anys després continua sent la primera cursa de l’any de Barcelona i és tot un clàssic per als corredors populars. L’ambient de cursa de barri, tot i tenir un nombre important de participants (3.761 en l’edició del 2018) n’és un dels punts forts. També el fet de tenir un recorregut força pla durant els 10 quilòmetres.
[vc_row][vc_column][vc_btn title=”Festa Major de Sant Antoni 2019″ style=”flat” shape=”square” color=”pink” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/agenda/festa-major-sant-antoni-2019/|||target:%20_blank|” css=”.vc_custom_1542209372527{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}” el_id=”caixa-vermella”][/vc_column][/vc_row]

 

Sortida cursa sant antoni 2018

Quatre sortides, quatre cronòmetres

La novetat principal d’aquest 2019 són les quatre sortides ja que per primera vegada es dispararan quatre trets a la sortida. Aquest fet permet que els participants surtin de forma esglaonada i, per tant, que cadascú pugui gaudir del seu ritme de cursa. També per primera vegada hi haurà quatre cronòmetres a l’arribada. Cada rellotge marcarà el temps real dels corredors, que en tindran una referència millor quan estiguin a prop de l’arc d’arribada.

Mateix recorregut

El recorregut de l’edició d’aquest 2019 de la Cursa Sant Antoni serà el mateix que el del 2018, que va servir per disputar el Campionat de Catalunya de 10 quilòmetres. És un circuit pla, tot i que una mica sinuós, amb força revolts i girs, per les dimensions reduïdes que té.

Recorregut cursa Sant Antoni 2019
Font: Web Cursa Sant Antoni

Milla Mundial dels Miops

Per primera vegada, i també com a novetat, el mateix 20 de gener a les 11 del matí es disputarà la I edició de la Milla Mundial dels Miops, una prova de 1.609 metres pionera a tot el món dedicada única i exclusivament per a gent miop (caldrà un certificat facilitat per un òptic optometrista). El que es recapti anirà a un projecte d’investigació sobre la prevenció i control de la miopia en la població escolar. El Col·legi Oficial d’Òptics Optometristes de Catalunya, organitzador de la prova, farà una aportació addicional de 10 euros per participant (la inscripció val sis euros) a la Facultat d’Òptica i Optometria de la UPC.